KPSS sonuçları tartışılıyor

Açıklanan KPSS sonuçları tartışmaları da beraberinde getirdi. Öğrenciler sınav hesaplamalarında hata olduğunu savunuyor. ÖSYM'ye sosyal medya üzerinden tepkiler yağdı. İptal edilen sorulara ilişkin Gazeteci Abbas Güçlü eleştirel bir yazı kaleme aldı...

KPSS sonuçları tartışılıyor

Çok çalışıyorlar, emek veriyorlar. Geleceklerini o sınava bağlıyorlar. Her yıl yaklaşık 1 buçuk milyon kişinin katıldığı KPSSsonuçları açıklandı. Tartışmalar başladı.

Kamu kurumlarına girmek ve öğretmen olmak isteyen yüzbinlerce adayın, KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından; yanlış hesaplamalar ve şaibeli sorular gündeme geldi. ÖSYM ise henüz bir açıklama yapmadı...

Öğretmenlik Alan Bilgisi’nde 3 soruyu iptal edildi. KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavı’nda ise 2 sorunun cevap şıkları düzeltildi. Geçmiş yıllarda da soru iptalleriyle gündeme gelen ÖSYM’nin bu hatası, adayların tepkisini çekti.

ÖSYM'ye sosyal medya üzerinden tepki gösteren adaylar, "İptal gerektiren başka soruların olduğunu ve puanların yanlış hesaplandığını" iddia ediyor. Konuya ilişkin bir yazı kaleme alan Milliyet Gazetesi yazarı Abbas Güçlü de ÖSYM'nin bu duruma sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Sosyal medya sitesi Twitter'dan tepkilerini dile getiren yurttaşlar "ÖSYM sonuçlar hatalı" etiketiyle, çağrıda bulunuyor.

kpss Sonuç ösym lisans