Doğu Perinçek: Yunan İzmir'e çıktı

Doğu Perinçek, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı konuşmada, "CHP, vatansever oyları AKP'ye itti" dedi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, yerel seçimlere ilişkin Ulusal Kanal Haber Müdürü Ufuk Akkaya'nın sorularını yanıtladı. Doğu Perinçek, CHP'nin ABD ve Fethullah Gülen Cemaati'ne yakınlaşarak AKP'ye benzemeye çalıştığını, bu yüzden AKP'nin oyunu arttırmasını sağladığını söyledi.

Doğu Perinçek bu konudaki görüşlerini, "Oyları bölüyor diyenler yarın yok ama İP var. CHP, F Örgütü'ne dayanarak ona oy kazandırdı, kendisi oy kaybettirdi. AKP faizi arttırdı MHP diyor ki faizi geç arttırdık. AKP türbanı cumhuriyet kadının başına taktılar mı? CHP ne diyor? Türbanı ben özgürleştirdim. Açılım prokesinin öncülüğünü CHP aldı. Bu seçimin sonuçlarını cumhuriyet oyları belirleyecek. Siz cemattin oylarına yönelmeyin, Riccardone'nin ayağına koşmayın. Sonuç olarak bir AKP var, bir de AKP'nin B Takımı var. CHP, AKP'nin B Takımı. Muhalefeti yok ederek, yandaş muhalefet yarattılar. CHP, yandaş muhalefet. MHP de kısmen yandaş muhalefet. CHP tarihi bir fırsatı, onun etrafındaki neoliberal, şaşkın, zavallı bir kadroyla kaçırdı. Bu kadro, AKP'ye bu seçimi hediye etti" ifadeleriyle dile getirdi.

'Seçim sonutları yanıltıcı'

Seçim sonuçlarının yanıltıcı olduğunu söyleyen Doğu Perinçek, "Bu sonuçlar yanıltıcı sonuçlar. Bu sonuçlara aldanmayın. Haziran, Temmuz aylarında ayaklananlar, Arslanlı Yol'da yürüyenler karanlığa kapılmasın. Biz hep 31 Mart'ın sonrasına işaret ettik. 31 Mart sonra çok derin bir kriz var. Daha 31 Mayıs var, 30 Ağustos var, 29 Ekim var. Bu sonuçlar, Türkiye'yi devrimci çözümlere muhtaç hale getirdi" ifadelerini kullandı.

Doğu Perinçek, Milli Güçbirliği çağrısına CHP'nin olumsuz yanıt verdiğini hatırlattı. Perinçek, "CHP'nin kaybetmesinin nedeni CHP yönetimi vatansever değil, Atatürkçü değil. Cemaati, F Örgütü'nü kurtarıcı olarak gören bir CHP yönetimi oy alabilir mi? Bunun İP ile ne işi var? Biz cezaevindeyken Mustafa Balbay ile anlaşmıştık. CHP, MHP ve İP birleşseydi bütün belediyeleri alırdı" şeklinde konuştu.

'Kılıçdaroğlu, Riccardone'ye koştuğunda kaybetti'

İşçi Partisi'nin CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ı desteklemesi konusuna da değinen Doğu Perinçek, Kılıçdaroğlu yönetiminde bir seçimi kazanmasının mümkün olmadığını söyledi. Doğu Perinçek şöyle konuştu: "Kılıçdaroğlu'nun başında olduğu bir CHP'yi Mansur Yavaş kurtaramaz. Ankara'da Atatürk'ü belediye başkan adayı yapın yine kazanamaz. İnsanlar adaylara değil, partilere oy veriyor. Kılıçdaroğlu'nun partisi AK CHP, AKP rejimine yenilmeye mahkum. Hiçbir seçenekleri yok. Siz istediğiniz kadar hırsız var deyin, bu millet size oy vermez. İşçi Partisi gibi bir alternatif bir program önermeniz lazım. Kafalarında tek bir iktidar seçeneği var, ben okyanus ötesinden destek alırım iktidar olurum. Böyle bir dönem yaşamıyoruz. CHP'nin başına Kılıçdaroğlu'nu neden getirdiler? İktidar yapmak için değil, AKP'yi güçlendirmek için. İşçi Partisi'nin programını CHP savunsaydı bu seçimin sonucu çok farklı olurdu. Peki İşçi Partisi savunuyor da neden kazanamıyor? Çünkü İşçi Partisi seçimlerde yok. Pusulada var ama kamuoyunda yok. İşçi Partisi kendi organlarıyla, kendi imkanlarını yaratmaya çalışıyor. Oylar bölünmesin sloganı da İP'i etkisiz hale getirmenin sloganıydı. Bu sloganı herkes CHP'nin sloganı sanıyor ama bu slogan AKP'nin sloganı. Mustafa Sarıgül'ü İstanbul Belediye Başkanlığı'na aday yaptılar da ne oldu? Kılıçdaroğlu, Riccardione'nin ayağına koştuğu gün bu seçimi kaybetti."

'Yunan, İzmir'e çıktı'

İşçi Partisi Lideri, seçim sonuçlarını, İzmir'in Yunanlılar tarafından işgaline benzetti. Perinçek, "Bu seçimde Yunan, İzmir'e çıktı. Yunan'ın İzmir'e çıkması çok acı bir olay. Ama daha sonra 3 yıllık İstiklal savaşı yaşandıktan sonra tarih ne yazdı? Yunan İzmir'e çıkana kadar bu millet uyanmamıştı. Ama tarih döndü dolaştı ve Ankara'nın yıldızı parladı. Seçmen bölünmeye ve ekonomik krize oy verdi. Bunu seçmene anlatmamız gerekmektedir" dedi.

'Arslanlı yol güçlendi'

Türkiye'de milli hükümet koşullarının güçlendiğini vurgulayan Perinçek, "Bundan sonra M.Kemal'in askerlerinin Arslanlı Yol'daki çözümü güçlenmiştir. Göreceksiniz 1 yıl sonra Türkiye'nin başında AKP olmayacak. Çünkü Türkiye'yi bir yıl daha taşıyacak bir AKP yok" şeklinde konuştu.

'Ortadoğu'da bölücülüğün şansı kalmadı'

Perinçek, açılım politikası konusunda da değerlendirmelerde bulundu. BDP'nin oylarının yükseltmemesi sorusu üzerine Perinçek, "Amerika'dan başkası o özerkliği yapamaz. BDP'nin oyu isterse yüzde 15 olsun. Kimse Türkiye'yi sandığa atılan kağıtla bölemez. Kanla böler. Şimdiden uyarıyorum, böyle birşeye yeltenmesinler. Kürdümüze en büyük zararı verirler. Ama düğmelerine basmışlar. Peki bunun sonucu ne olur? Suriye'deki gibi, Irak'taki gibi yenilmeleri ve BDP'nin tasfiyesi olur. BDP, Kürdümüze tuzak kuruyor. Özerklik bir tuzaktır. Bu yüzden ben önümüzde BDP diye bir parti görmüyorum. Öcalan ne diyor? Tayyip Erdoğan benim patronumdur. Beni üç liderden biri yaptı. Bunu kendi ağzıyla söylüyor, biz söylemiyoruz. Bölücülüğün şansı kalmadı Ortadoğu'da" yanıtını verdi.

'AKP de silinecek CHP de'

Perinçek son olarak İşçi Partisi öncülüğünde Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan kurtulacağını söyledi. Perinçek, "İP, 40 yıllık birikimiyle ve programıyla bu millete öncülük edecek partidir. İP, bütün yatırımını bütün yatırımını 30 Mart'tan sonrasına yaptı. AKP de silinecek, CHP de silinecek. Sistem çıkmazdadır. Sistem oyları çıkmaza sürmüştür. Ama bu çıkmazın derinleşmesi çözümü getirecektir" dedi.