"Hakkımızda iddianame hazırlayanlar şimdi vatan haini"

Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’nde görülen Ergenekon Davasının temyiz duruşması 8’inci günüyle devam etti. Duruşmada Emekli Yarbay Mustafa Dönmez, Emekli Kurmay Albay Mehmet Fikri Karadağ ve emekli Albay Mustafa Koç’un savunmaları dinlendi. Dönmez, Gölbaşı, Zir Vadisi ve Poyrazköy’de bulunduğu iddia edilen mühimmatların aslında aynı cins ve tek olduğunu belirtti.

"Hakkımızda iddianame hazırlayanlar şimdi vatan haini"

Ergenekon davasının Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’nde görülen temyiz duruşmasının 8’inci gününde ilk savunmayı Emekli Yarbay Mustafa Dönmez yaptı.

Dönmez, delil diye mahkemeye sunulan mühimmatların sırasıyla Gölbaşı, Zir Vadisi ve Poyrazköy’de gezdirildiğini ve aslında aynı cins olduğunu belirtti. Dönmez, “her şeyiyle aynı ve bir tek adet olan mühimmatları polisler 3 ayrı yerde bulduklarını iddia ettiler” diye konuştu.

Emekli Yarbay, Zir vadisinde kendisine ilintilenen mühimmatın 3 gün önce de Gölbaşı aramasında bulunduğu iddia edilen mühimmatların içinden alındığını söyledi.

Olaylarda ciddi bir tarih çelişkisi de olduğunu vurgulayan Dönmez, mühimmatların sarıldığı gazetelerin üzerindeki tarihin ev aramasından 4 gün sonrasına ait olduğunu söyledi. Dönmez, “Bu duruma göre, kroki bulunduğunda mühimmat bulunduğu yerde değildir” dedi. Zir vadisi aramaları yapıldığında kendisinin de tutuklu olduğunu belirtti. Zir Vadisi aramalarında mühimmat çıkmadan 1 saat önce Samanyolu TV’nin “mühimmat bulundu” şeklinde haber yaptığını belirten Dönmez, “Samanyolu TV de kumpasın bir parçasıdır” dedi.

Bir diğer sanık Emekli Kurmay Albay Mehmet Fikri Karadağ da savunma yaptı. Karadağ, “benim suçum, kan içici zalim emperyalistleri ve onun yerli işbirlikçilerini sevmemek” dedi. Karadağ, kendileri hakkında iddianame hazırlayanların şimdi vatana ihanet suçundan yargılandığını belirtti.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde de emekli Albay Mustafa Koç savunma yaptı. Koç, “alevi olmakla da dinci olmakla da suçlandım” diye konuştu. Kendisini yalancı şahitlik yapmadığı için tutuklayan Zekeriya Öz’ün yurt dışına kaçtığını hatırlatan Koç, “Yargıtay bu zulme bir nokta koymalı” dedi.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ

ulusalkanal.com.tr