THY grevi sona erdi

Türk Hava Yolları grevi sona erdi. Şirket yetkilileri Hava-İş Sendikası'nın yeni yönetimiyle masaya oturdu, toplu sözleşmeyi imzaladı. Anlaşmada THY'den çıkarılan 305 işçinin geri alınmasına da karar verildi.

15 Mayıs'ta Türk Hava Yolları'nda başlayan grev bitti. İşçilerin grevi, Hava-İş Sendikası ile THY arasında imzalanan toplu sözleşmeyle sona erdi.

Türk Hava Yolları yetkilileri, Hava-İş Sendikası'nın 12 gün önce göreve gelen AKP'ye yakın yönetimiyle masaya oturdu. Hava-İş ile THY yönetimi arasında protokol imzalandı. Anlaşmada 305 işçinin işe geri dönmesi de kararlaştırıldı. 305 havayolu işçisi, AKP'nin grev yasağına karşı bir günlük iş bırakma eylemi yaptığı için 29 Mayıs 2012 tarihinde işten çıkarılmıştı.

Konuyla ilgili açıklama Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal'dan geldi.

“305 arkadaşımızın tekrar işine dönmesi ve grevdeki mağduriyetin giderilip tüm üyelerimizi kucaklamak üzere müzakereleri yürüttük ve mutlu sona ulaştık”

Havayolu işçileri mesai saatlerinin artırılması, uzun menzilli uçuşlarda dinlenme sürelerinin azaltılması ve nedensiz işten çıkarmalara karşı grevdeydi. Bu haklar konusunda bir kazanım olup olmadığı ise henüz belli değil. Ancak işçilere ilk yıl için yüzde 5 artı 3 zam alındı. Çalıştıkları gün sayısına orantılı olarak da 5.500 TL brüt ödeme yapılmasına karar verildi.

Anlaşmanın ardından gece saatlerinde THY önündeki grev çadırı da kaldırıldı. Grevdeki THY personelinin pazartesi gününden itibaren işbaşı yapacağı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

THY grev Hava-İş