Çağrı Heyeti: Kurultayın önünde hiç bir engel kalmadı

MHP'de yargı tarafından olağanüstü kurultay sürecini yürütmek için görevlendirilen Çağrı Heyeti, kongrenin yapılması önünde hiç bir engelin bulunmadığını açıkladı. Yargıtay'dan şu an için çıkan olumsuz bir karar olmadığını söyleyen Heyet, tüzük gündemli toplanacak olağanüstü kurultay için Çankaya İlçe Seçim Kurulu'ndan da vize çıktığını hatırlattı.

Çağrı Heyeti: Kurultayın önünde hiç bir engel kalmadı

MHP'de olağanüstü kurultay sürecini yürüten 3 kişilik Çağrı Heyeti, kamuoyundaki "Yargıtay ve Çankaya İlçe Seçim Kurulu kurultaya engel oldu" iddialarına yanıt verdi.

Heyet, kongrenin yapılmasının önünde hiç bir engelin bulunmadığını açıkladı.

ÇAĞRI HEYETİ: YASAL ENGEL KALMADI

Tüm açıklıkla ifade edilmelidir ki gerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı gerekse Çankaya İlçe Seçim Kurulunun herhangi bir engelleyici ve olumsuz kararı yoktur. Aksine olağanüstü genel kurulun toplanmasına yönelik tüm hukuki taleplerimiz karşılanmıştır. Dolayısıyla olağanüstü büyük kongrenin icrası ile ilgili olarak hiçbir engel kalmamıştır.////

Kamuoyundaki iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade eden Heyet, iddiaların Genel Merkez kaynaklı olduğunu ileri sürdü.

Ali Sağır, Ayhan Erel ve Mehmet Bilgiç'ten oluşan Çağrı Heyeti, tarihini 15 Mayıs olarak belirlediği kongre için Büyük Anadolu Otel'de 3 bin kişilik salon kiraladı. Tüzük gündemli kurultayda, polisin davetiyesi olmayan partilileri salona almayacağı belirtiliyor. Delegeler bir gün öncesinden de otelde konaklayacak.

Öte yandan genel başkan adayları da saha çalışmalarına devam ediyor. Balıkesir'de konuşan Meral Akşener Kurultayın MHP'nin bir iç meselesi olduğunu söyledi, AKP'yi eleştirdi.

MHP Genel Merkezi ise parti içi muhalefete karşı hamle yapmaya devam ediyor. Karar gazetesinin haberine göre MYK üyeleri delegelerden kongreyi boykot etmesini istiyor.

ulusalkanal.com.tr