Deniz Tokgöz: ''HDP’nin kapatılması gecikirse terörün bitmesi de gecikir''

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılması için Vatan Partisi'nin yürüttüğü kampanya büyük ilgi gördü. Yurdun dört bir yanında açılan masalarda binlerce imza toplandı. Çalışmaların önemli bir adresi de Ankara oldu.

Deniz Tokgöz: ''HDP’nin kapatılması gecikirse terörün bitmesi de gecikir''

Haber: Buse Gençtürk Kamera: Uğur Pideci

Yargıtay’a 4 kez başvuru yapan Vatan Partisi, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatılması için imzakampanyası başlattı. Ankara’da imza kampanyası çalışmalarına hız verildi.

Deniz Tokgöz imza kampanyasının Ankara ayağını Ulusal Kanal'a anlattı:

- HDP terör partisidir. PKK’nın partisidir. Yasal uzantısıdır

- HDP, Meclis’e girdiğinden beri terör partisi HDP kapatılsın çalışmasını, imza masalarını yetkili makamlara başvuruları yürütüyoruz. O altyapı gerçekleşti.

- Diyarbakır anneleri HDP’den PKK’ya kaçırılan çocuklarını istiyorlar. Onlar vatandaş değil mi? Diyarbakır anneleri vatandaş. Ulus Meydanı’nda hiç kimse o imza masasını gördüğünde imza atmadan geçmiyor. Vatandaşımızın tepkisi artık sınırı aşmış durumda. HDP’nin kapatılması yönünde çok ciddi bir talep var.

Vatan Partisi, Ankara’nın dört bir köşesinde toplanan binlerce imzayı yetkililere ulaştıracak.

Tokgöz HDP'nin kapatılmasının terörle mücadeledeki önemini vurguladı:

- HDP’nin kapatılması ne kadar gecikirse terörün bitmesi o kadar gecikir. Meclis’teki grubu olan partilere de sesleniyoruz. Yargıtay Başsavcılığı’na da sesleniyoruz. HDP bir terör partisidir.

ankara pkk terörist hdp terör vatan partisi kampanya ulusal kanal terör örgütü imza