Manisa Emniyet Müdürü görevden uzaklaştırıldı!

Manisa ve Eskişehir'deki F tipi örgüte yönelik operasyonlarda yeni gelişmeler yaşandı. Manisa'da "türbanlılara kelepçe taktılar" propagandasının ardından, İl Emniyet müdürü Tayfun Erdal Ceren görevden alındı. Manisa'da iki şüpheli serbest bırakılırken, Eskişehir'de ise 15 şüpheli adliyeye sevk edildi

Manisa Emniyet Müdürü görevden uzaklaştırıldı!

F tipi örgüte yönelik Manisa ve Eskişehir'de düzenlenen operasyonlarda yeni gelişmeler yaşandı.

Manisa'da başlatılan F tipi örgüt operasyonunda 27 zanlı gözaltına alınmıştı. 20 milyon lirayı bulan himmet ve kurban bağışı parasını ABD'ye aktardıkları tespit edilen zanlılar kelepçelenerek Emniyet'e götürülmüştü.

F tipi örgüt üyelerinin gözaltına alınması üzerine medyada "türbanlılara kelepçe takıldı" propoagandası başlatıldı. Bu haberlerin yayılması üzerine, Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak açığa alındı.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, kararın idari bir tedbir olduğunu söyledi.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da yazılı bir açıklamayla görevden alma kararını değerlendirdi. Arınç, kelepçe uygulamasıyla AKP'nin son seçim başarısının gölgelenmek istendiğini, bu kişilere karşı uyanık olunması gerektiğini belirtti. Arınç, inceleme talimatı veren Başbakan Davutoğlu'na da teşekkür etti.

27 şüpheliden ikisi bugün savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Sağlık kontrolünden diğer zanlılara ise bugün kelepçe takılmadı.

Bir diğer operasyon da Eskişehir de yapılmıştı. Önceki gün gözaltına alıınan 24 zanlıdan 15'i adliyeye sevk edildi.

ulusalkanal.com.tr