İngiliz gazeteci Hearst, Ulusal Kanal'a konuştu

"Ortadoğu'da geleneksel düzen yıkılıyor. Amerika, artık bölgede vadesi dolmuş süper güç durumunda. " Dünyaca ünlü İngiliz gazeteci David Hearst, Körfez krizi, Suriye'deki gelişmeler ve Astana görüşmeleriyle ilgili Ulusal Kanal'a özel değerlendirmeler yaptı. Amerika'nın bölgedeki etkisini yitirdiğini kaydeden Hearst, "Ortadoğu'nun kaderini de bölge ülkeleri belirleyecek." dedi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlip harekatı, Barzani'ye uygulanan yaptırımlar, Körfez'deki Katar krizi, Astana süreci ve Suriye ordusunun sahadaki gücünü artırması.

Ortadoğu'da bir biri ardına yenilgiler yaşayan Amerika'nın bölgedeki gücü her geçen gün daha da azalıyor.

İngiltere merkezli Middle East Eye yayın grubunun baş editörü olan David Hearst de bu görüşte. Hearst, "Bence mevcut geleneksel düzen yıkılıyor. Türkiye'nin NATO üyeliği, Suriye'deki müdahalesine engel teşkil etmiyor. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi bu minvalde oldukça belirleyiciydi. Türkiye basitçe, ben kendi yolumu takip edeceğim dedi ve ABD'nin darbe girişimindeki dahlinden şüphelendi. Bu psikolojik açıdan oldukça önemli bir andı. Bence Türkiye, bu aşamadan sonra Rusya'nın çizgisine doğru ilerliyor" dedi.

Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yapan Hearst , Amerika'yı bölgede "Vadesi dolmuş süper güç" olarak tanımlıyor. Hearst'e göre Ortadoğu'nun kaderini de süper güçler değil bölge ülkeleri belirleyecek.

Haber: Deniz Adalı

Kamera: Bülent Ünal

ulusal.com.tr

ulusal kanal ortadoğu