İstanbul, İzmir, Aydın ve Denizli’de orman yangını

Yurdun birçok noktasında yine orman yangını haberleri geldi. İstanbul, İzmir ve Denizli’de çıkan yangınlarda ciğerlerimiz büyük yara aldı. Ege Deniz Bölge Komutanlığı Kışlasındaki boş arazide çıkan yangınlar ise kısa zamanda kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangınlar ile ilgili 3 zanlı gözaltına alındı.

İstanbul, İzmir, Aydın ve Denizli’de orman yangını

Sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte oksijen kaynağı ormanlarımız kül oluyor. Yurt genelinde çıkan yangınlar yine yürekleri yaktı.

Önce İzmir’de Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Ege Deniz Bölge Komutanlığı kışlasındaki otluk alanda yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi ile kısa zamanda kontrol altına alındı. Yangına müdahale sırasında dumandan etkilenen 24 personel ise hastanede yapılan kontrol sonrasında taburcu edildi.

Ardından İzmir’in Bayraklı ilçesinden bir yangın haberi geldi. Bölgedeki ağaçlık alana sevk edilen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Bölgedeki soğutma çalışmaları uzun süre devam etti.

Bir diğer yangın ise İstanbul’da çıktı. Pendik'te bulunan Aydos Ormanı’nda çıkan orman yangınında 1,6 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Yangın ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 1 kişi gözaltına alındı.

Denizli'ye de ateş düştü. Sarp arazide etkili olan yangın itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. Yangının kontrol altına aldığı bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Aydın'ın Çine ilçesinde çıkan ve Muğla il sınırına kadar ulaşan yangınla ilgili ise yeni bir gelişme yaşandı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin çalışmaları kapsamında bölgede ateş yaktığı tespit edilen baba M.B ile oğlu H.B gözaltına alındı.

Meydana gelen yangında 24 saat üzerinde çalışma yürütülürken, 20 hektarlık alan da zarar görmüştü.

ulusal.com.tr

izmir yangın