Erdoğan'ın 10 günlük diploması trafiği: Kazakistan, Azerbaycan ve ABD...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı sonrası 10 günlük diplomasi trafiği yapacak. Bu kapsamda Erdoğan, Kazakistan, Azerbaycan ve Amerika'ya gidecek. İlk olarak 8 Eylül'de Suriye görüşmelerinin yapıldığı Kazakistan'ın başkenti Astana'ya gidecek Erdoğan, 19 ila 25 Eylül tarihlerinde de Amerika'da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılacak

Erdoğan'ın 10 günlük diploması trafiği: Kazakistan, Azerbaycan ve ABD...

Uluslararası arenada kritik gelişmeler yaşanırken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı sonrası 10 günlük diplomasi trafiği yürütecek.

Bu çerçevede Erdoğan, Kazakistan, Azerbaycan ve Amerika'ya gidecek.

Cumhurbaşkanının ilk durağı Suriye krizine çözüm için Türkiye, Rusya ve İran'ın görüşmeler yaptığı Kazakistan'ın başkenti Astana olacak. Erdoğan burada, 8-9-10 Eylül tarihlerinde Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile bir araya gelecek, Astana zirvelerine verdiği destekten dolayı teşekkür edecek. Ayrıca, bölgesel gelişmeler ile iki ülke arasındaki ticari ilişkileri de masaya yatırılacak.

Ziyaretin bir sonraki durağı Azerbaycan olacak. Erdoğan, 10-11 Eylül tarihlerinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşecek. Liderlerin görüşmesinde gündem, iki ülke ilişkileri olacak.

Diplomasi trafiğinin son durağı ise Amerika olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19-25 Eylül'de New York'ta yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılacak. Genel Kurulu'n Liderler Zirvesi'nde bir konuşma yapacak Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın liderler onuruna vereceği yemeğe katılacak.

Erdoğan, Irak ile Suriye'deki gelişmeler, İsrail'in Mescidi Aksa'daki tavrı, yükselen İslamofobi, Körfez krizi, Kıbrıs görüşmeleri ve Arakan'daki olayları Birleşmiş Milletler gündemine taşıyacak.

ulusal.com.tr

abd erdoğan astana diplomasi