Sinema salonlarında bu hafta 8'i yerli 11 film sinemaseverlerle buluştu

Eylül ayının son haftası sinemaseverler için oldukça keyifli geçecek. Bu hafta 8'i yerli 11 yeni film vizyona girdi. İşte o filmler...

Sinema salonlarında bu hafta 8'i yerli 11 film sinemaseverlerle buluştu

Sinema salonlarında bu hafta 8'i yerli 11 yeni film vizyona girdi.

Vizyona giren ilk film Sait Faik Abasıyanık'ın Medar-ı Maişet Motoru: Birtakım İnsanlar romanından esinlenerek Safa Önal'ın senaryolaştırdığı İkimize Bir Dünya... Yönetmenliğini Yılmaz Atadeniz'in üstlendiği filmin başrollerini Erkan Meriç ve Yağmur Aydan üstlendi. Filmde, Berber Dimitri ile emekli memur Ali Rıza Efendi'nin emeklilik yıllarında ailesiyle çektiği geçim sıkıntıları ele alınıyor.

Bu hafta vizyona giren bir diğer film de, Ot... Türkiye'de 1999 öncesi gerçekleşen terör olaylarının Anadolu insanının hayatına etkilerini konu alıyor. Yönetmenliğini Burak Donay'ın üstlendiği filmde, başrolleri Erkay Yavuz, Melike Kurt ve Erol Koçan paylaşıyor.

Haftanın bir diğer filmi ise Rauf... Senaryosunu Soner Caner'in kaleme aldığı, 'Rauf', küçük Rauf'un kendi sınırlı ve kapalı dünyasında, aşkın sınırsızlığı ile tanışmasını konu alıyor.Filmde, Yavuz Gürbüz, Alen Hüseyin Gürsoy, Veli Ubic, Muhammed Ubic ve Şeyda Sözüer rol alıyor.

Vizyona giren bir diğer film; Çok Uzak Fazla Yakın... 'İkinci Bahar' ve 'Gönül İşleri' isimli dizilere imza atan yönetmen Türkan Derya'nın ilk uzun metraj filmi 'Çok Uzak Fazla Yakın', iki üniversiteli gencin aşkını anlatıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Burcu Biricik, Özgün Çoban, Alican Yücesoy, Metin Coşkun, Servet Pandur, Gamze Karaduman ve Kaan Yılmaz yer alıyor.

Haftanın korku türündeki filmi ise, Blair Cadısı... Filmin yönetmenliğini Adam Wingard, senaristliğini ise Simon Barrett gerçekleştirdi. Brandon Scott, Callie Hernandez ve Valorie Curry de başrolleri paylaştı.

Bir diğer korku filmi ise Gece Seansı... Filmin başrolleri Kıvanç Başkan, Birgen Engin, Erçin Işık, Erdem Irmak ve Merve Engin paylaşıyor. Hürdoğan Güvendiren'in senaryosunu yazdığı ve yönettiği film, günümüzde popüler olan 'Evden Kaçış Oyunu'nu oynayan bir grubun başına gelen ürpertici olayları konu alıyor.

Haftanın animasyon filmi ise Leylekler... Yönetmen koltuğuna Nicholas Stoller ve Doug Sweetland'ın oturduğu filmin yapımcılığını ise Brad Lewis üstlendi. Filmin Türkçe seslendirmelerini Harun Can, Melissa Melis Toklu, Ali Çorapçı, Nüvit Candaner, Cem Deniz Arıca, Ali Ekber Diribaş, Seval Tufan, Sefa Zengin ve Oğuz Özoğul yaptı.

Müthiş Bir Film, Rüzgarda Salınan Nilüfer, Muhteşem Yedili ve Saftirikler ise bu hafta Vizyona giren diğer filmler oldu.

ulusalkanal.com.tr