ABD'nin 6 adet F15 E tipi savaş uçağı İncirlik'e ulaştı

ABD Savunma Bakanlığı, 6 adet F15 E tipi savaş uçağının, İncirlik Üssü’ne Perşembe günü ulaştığını açıkladı. “Vurucu Kartal olarak bilinen F15 E tipi savaş uçakları havadan karaya seri bombardıman yapabiliyor. Bu hafta başında da 6 adet F16 C tipi savaş uçağı İncirlik'e konuşlandırılmıştı

ABD'nin 6 adet F15 E tipi savaş uçağı İncirlik'e ulaştı

ABD Türkiye'ye 6 yeni savaş uçağı gönderdi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, F15 E tipi savaş uçaklarının İncirlik'e dn ulaştığını açıkladı.

Bu hafta başında da F16 C tipi savaş uçaklarının İncirlik’e ulaştığınaı hatırlatan Cook, uçakların AKP hükümetinin isteği üzerine gönderildiğini belirtti.

Pentagon sözcüsü F15E tipi uçakların, Türk F16 uçakları ile birlikte İŞİD ile mücadelede görev yapacaklarını söyledi.

“Vurucu Kartal adıyla bilinen F15 E tipi savaş uçakları havadan karaya seri bombardıman özelliğiyle öne çıkıyor. F 15E’lere, F 16’lara göre daha güçlü mühimmat yüklenebiliyor. Aynı zamanda, F 15 uçakları Rusya’nın Suriye’de konuşlu SU 30 tipi savaş uçaklarıyla benzerlik içeriyor.

Pentagon sözcüsü Peter Cook açıklamasında, "Türkiye bir NATO müttefiki, ABD’nin dostu ve İŞİD’e karşı uluslararası koalisyonda ortağımız. Türkiye’nin, ABD ve koalisyon güçlerine desteği, ortak hava saldırıları ve yabancı savaşçıların geçişin önlemedeki katkıları, İŞİD ile mücadelede önemli bir rol oynuyor" dedi.

ulusalkanal.com.tr

abd