Çoklu baro teklifi Meclis'te

Yargı camiasının karşı çıktığı çoklu baro düzenlemesini içeren kanun teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif yasalaşırsa üye sayısı 5 binden fazla olan barolar 2 bin avukatla baro kurabilecek. Her baro Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu’nda 3 delege ve 1 başkanla temsil edilecek. Baroların seçimleri 2 yılda bir Ekim ayında yapılacak. Türkiye Barolar Birliği’nin seçimleri ise 4 yılda bir Aralık ayında yapılacak.

Çoklu baro teklifi Meclis'te

Avukatların karşı çıktığı alternatif baro teklifi Meclis’te.

Ak Parti Hükümeti baroların yapısını değiştirecek kanun teklifini Meclis’e sundu. Teklifte nispi temsil ve hukuk camiasının karşı çıktığı alternatif baro da yer aldı.

Teklifle ilgili ayrıntıları Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan açıkladı. Özkan, alternatif baronun nasıl olacağını aktardı.

Türkiye Barolar Birliği delagasyonunda da yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Meclis’e sunulan teklifte hem birliğin hem de baroların seçimlerinin yapılacağı tarihler de paylaşıldı.

Teklifin yasalaşması halinde avukatların cübbe giymesi de zorunlu olacak. Kıyafetle ilgili barolar ve Türkiye Barolar Birliği'nin yönetmelikleri geçerli olmayacak.

Teklif ile genç avukatların baro aidatlarında da düzenleme yapılıyor.

ulusal.com.tr

çoklu baro teklifi