12 ilde DHKP/C operasyonu: 93 gözaltı

DHKP-C'nin bel kemiği kırılıyor. Emniyet güçleri, terör örgütüne yönelik, eş zamanlı olarak 12 ilde operasyon başlattı. Örgütün ana kadrosunda olduğu tespit edilen 120 şüpheliden 93'ü yakalandı. Yakalananlar arasında TİP Milletvekili Barış Atay'ın danışmanı da bulunuyor...

12 ilde DHKP/C operasyonu: 93 gözaltı

İstanbul merkezli 12 ilde, terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda; eylem hazırlığında olan şüpheliler yakalandı. Örgüt yönetim mekanizmasının bel kemiği kırıldı.

Operasyonun düğmesine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bastı. DHKP/C'nin "silahlı propaganda birliği", "illegal alan", "direniş meclisi", "halk meclisi", "alan komitesi" ve "mahalle komitesi" gibi sözde yapılanmalarında sorumlu kişiler tespit edildi. Üst düzeyde oldukları belirlenen 120 kişi için operasyon başlatıldı. Örgüt tabanının motivasyonunu yükseltmek için, sansasyonel eylem hazırlığı içersinde olan teröristlerin evlerine baskın düzenledi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 12 ildeki eş zamanlı operasyonda zanlılardan 93'nü yakaladı. Adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, firari 27 kişinin ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Gözaltına alınan arasında TİP Milletvekili Barış Atay'ın danışmanının olduğu da öğrenildi. Baskınların Hatay ayağında yalanan 16 kişiden biri olan Atay’ın danışmanı Şahin Kışlakçı ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

ulusal.com.tr

istanbul