Urumçililere Kovid-19 testi ücretsiz

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde halka ücretsiz Kovid-19 testi yapılıyor. Yerel hükümet, kentteki 3 buçuk milyon Urumçili'ye hizmet sağlayabilmek için çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.

Urumçililere Kovid-19 testi ücretsiz

Urumçi halkına Kovid-19 testi ücretsiz yapılıyor.

Aydınlık Gazetesi'nden Özgür Altınbaş'ın haberine göre, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'de yerel hükümet, 3 buçuk milyon vatandaşına Kovid-19 testlerini ücretsiz yapıyor.

Urumçi'de, salı günü itibariyle toplam 53 teyit edilmiş, 55 de asemptomatik yani belirtisiz vaka bildirildi. Kentteki salgının bir grup etkinliğiyle bağlantılı olduğu ancak enfeksiyonun gerçek kaynağının hala bilinmediği açıklandı.

Yerel Hükümet Sağlık Komisyonunca, kentin her ilçesinde bir dizi toplama noktası oluşturulduğu belirtildi. Sağlık çalışanlarının belirlenen örnekleme noktalarında testleri almak için bölgede yaşayanlara ulaşacağı ve test işlemini organize edeceği ifade edildi.

Sağlık kurumlarının şu anda tam hızda çalıştığı kaydedildi. 24 saat çalışan test ekipmanlarının ve test teknisyenlerinin olduğu bildirildi.

Urumçi'nin Tianshan bölgesinde bulunan bir çalışan, bölgedeki binlerce sakinin test edildiğini ve örnek toplama çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

ulusal.com.tr

koronavirüs sincan uygur özerk bölgesi