MHP'de Zihni Açba ve Remzi Taktakoğlu istifa etti

MHP, Anayasa değişikliğine tavır konusunda ortaya çıkan kırılmasının artçı etkileri sürüyor. Anayasa değişikliğine “evet” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin düğmeye basmasıyla birlikte önceki gün, Türk Milliyetçileri Hayır Diyor Platformu’nda görev alan 4 MHP’li kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti. Bu gelişmelerin hemen ardından MHP’nin önemli isimlerinden Sakarya Milletvekili Zihni Açba, sessiz sedasız bir şekilde TBMM’deki odasını boşalttı. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Remzi Taktakoğlu görevinden kendi isteğiyle ayrıldı.

MHP'de Zihni Açba ve Remzi Taktakoğlu istifa etti

MHP, Anayasa değişikliğine tavır konusunda ortaya çıkan kırılmasının artçı etkileri sürüyor. Anayasa değişikliğine “evet” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin düğmeye basmasıyla birlikte önceki gün, Türk Milliyetçileri Hayır Diyor Platformu’nda görev alan 4 MHP’li kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti. Bu gelişmelerin hemen ardından MHP’nin önemli isimlerinden Sakarya Milletvekili Zihni Açba, sessiz sedasız bir şekilde TBMM’deki odasını boşalttı.

Açba, Anayasa değişikliği teklifinin TBMM’deki görüşmeleri yapılırken T24 adlı internet sitesine verdiği röportajında, “Anayasa değişiklik paketi AKP’nin teklifiyle Meclis’e geldi. Eğer MHP ile AKP ortaklığında bir teklif olsaydı onun altında MHP’li milletvekillerinin de imzası olurdu. MHP’lilerin böyle bir teklifin altında imzası yok. Herkesin gönlünde bir aslan yatıyor. Bu Meclis’in her üyesi kendi hür iradesiyle oy kullanacaktır. Buna iktidar da bana göre dahildir. Bizim 316 milletvekilimi buna imza vermiştir evet oyu kullanacaktır şeklindeki beyanlar da Anayasa’nın ruhuna aykırıdır” ifadelerini kullanmıştı. Açba’nın bu sözler oymalarda anayasaya “hayır” vereceğinin sinyali olarak yorumlanmıştı. Açba o dönemde görevinden ayrılmak istemiş ancak arkadaşları tarafından ikna edilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Remzi Taktakoğlu görevinden kendi isteğiyle ayrıldı. Başkanlık referandumunda MHP Genel Merkezi’nin aksine “Hayır” oyu kullanacağını açıklayan Taktakoğlu’nun bıraktığı Grup Başkan Vekilliği görevini Tarık Ekinci üstlendi. Taktaktoğlu, herhangi bir sorun olmadığını, kendi isteğiyle ayrıldığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

mhp sakarya istifa Zihni Açba