Davutoğlu'na yaranmak için birbirleri ile yarışıyorlar

Davutoğlu'na yaranmak için birbirleri ile yarışıyorlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, İzmir'e Başbakanlık Ofisi açılacağını söylemesi ile ofis için yer önerileri de birbiri ardına yapılmaya başlandı.

İzmir'de açılacak Başbakanlık Ofisi için bir öneri de TÜGİAD Ege Şube Başkanı Musa Turan'dan geldi. Turan, Atatürk'ün yatı Savarona'nın İzmir'e getirilip ofis olarak kullanılabileceğini söyledi.

AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın, İzmir'e açılacak Başbakanlık Ofisi için tarihi Valilik binasını gündeme getirmesinin ardından, bir öneri de Türkiye Genç işadamları Derneği Ege Şube Başkanı Musa Turan'dan geldi.

TÜGİAD Ege Şube Başkanı Musa Turan: Başbakanlık ofis binası özel olarak tasarlanmalı, içinde yatırım dairesinin olacağı, başbakanımızın yabancı heyetlerle görüşeceği bölümlerin olacağı, İzmirli iş adamlarının yine yatırım heyetleriyle görüşmelerinin sağlanacağı bir yer olmalı. İstanbul'da demirli bulunan Atatürk'ün Savarona Yatı İzmir'e getirilebilir. Bu da sayın başbakanımızın İzmir'e ikinci hediyesi olur. Başbakanlık ofisi olarak kulanılabilir.

MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü: İzmir'in simgelerinden olan Valilik binası, Başbakanlık Ofisi için uygun bir yer.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar: Bence böyle bir düşünce ortaya atılmışsa, yer önemli değil. Önemli olan, kurulacak olan Başbakanlık Ofisi'nin nasıl çalışacağı. İzmir'e, İzmirliye ne kazandıracağı. Yer bir şekilde bulunur.

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli: Burada önemli olan, Başbakanlık Ofisi'nin İzmir'de açılması ve İzmir'e, İzmirliye hizmet etmesidir. Bu iş için uygun bir yer mutlaka bulunacaktır

Ege Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Güçlü: Başbakanlık Ofisi için yer tartışmalarının, bu projenin önüne geçmemesi gerekir. Asıl tartışılması gereken; bu ofisin nasıl verimli çalışacağıdır. Herkes düşüncelerini bu alana yoğunlaştırırsa, kazanan İzmir olacaktır.

ulusalkanal.com.tr

izmir AKP ışınsu kestelli bülent delican TÜGİAD