ABD'ye ait silahlı bir insansız hava aracı bulundu

Hatay’ın Suriye sınırındaki Kumlu İlçesinde, ABD'ye ait silahlı bir predatör bulundu. ABD'ye ait hava aracının motor arızası nedeniyle zorunlu iniş yaptığı ileri sürüldü. Ancak uzmanlar üsse dönemeyen insansız hava aracının "kırsal kesime zorunlu iniş yapmayacağını", düşmüş olabileceğini belirtti.

ABD'ye ait silahlı bir insansız hava aracı bulundu

ABD'ye ait silahlı bir predatör, Hatay'ın Suriye sınırındaki Kumlu ilçesinde kırsal kesimde bulundu.

Dün akşam yapılan bir ihbar üzerine, sınıra 10 kilometre uzaklıktaki Gülova Aktaş köyü bölgesinde jandarma ekipleri arama başlattı. Ancak bir bulguya rastlanamadı.

Sabah saatlerinde aramalara yeniden başlandı. Çalışmalar sonucu, bir insansız hava aracı bulundu. Aracın ABD'ye ait silahlı bir predator olduğu belirlendi.

Gelen ilk bilgilere göre; predatörün motor arızası nedeniyle zorunlu iniş yaptığı öne sürüldü. Oysa uzmanlar predatörle ilgili farklı değerlendirmeler yaptı.

Arıza nedeniyle üsse dönemeyen hava aracının, kırsal kesime de zorunlu iniş yapamayacağı, "düşmüş olabileceği" belirtildi. Uzmanlar bu araçlarda paraşüt sisteminin olmadığına dikkat çekti.

Bu tip olayların nadir yaşandığını ifade eden uzmanlar, elektronik sistemde bir arıza yaşanabileceğini söyledi.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre; hava aracı jandarma tarafından bulunduğunda silah sistemleri de üzerindeydi. Aracın bulunmasının ardından İskenderun'daki ABD'li yetkililerin de bölgeye gittiği belirtildi.

Bir süredir hava hareketliliği yaşanan Türkiye-Suriye sınırında, Rusya'nın uydu ile hava araçları arasında giren, sinyal bozan, karıştıran veya yönlendiren sistemler yerleştirdiği ifade ediliyor.

ulusalkanal.com.tr