MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sözleri kulisleri hareketlendirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Hükümete verdiğimiz fiili destek, hukuki bir boyut alabilecek" sözünün ardından Ankara kulisleri hareketlendi. Kulislerde bu sözlerin AKP’nin Başkanlık sistemi için yeni model arayışı olan partili Cumhurbaşkanlığına destek ifadeleri olup olmadığı tartışılıyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sözleri kulisleri hareketlendirdi

BAHÇELİ'NİN SÖZLERİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "gerek duyulursa, Türkiye’nin milli ve tarihi çıkarlarını savunmak için düne kadar hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilecektir" sözlerinin ardından kulisler hareketlendi.

Kulislerde bu sözlerin AKP’nin Başkanlık sistemi için yeni model arayışlarına destek sözü olup olmadığı konuşuluyor.

AKP‘nin Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında anlaşmazlık çıkmasını engelleyecek mini bir Anayasa değişikliği üzerinde çalıştığı biliniyor.

ÖNE ÇIKAN FORMÜL NE?

Habertürk gazetesinin haberine göre öne çıkan formül ise, “Cumhurbaşkanı seçilen kişinin partisiyle ilişiği kesilir” şeklindeki ifadenin Anayasa’dan çıkarılması.

Habere göre AKP kaynakları, bu değişiklikle uyumlu olması için Anayasa’da birkaç maddede daha düzeltme yapılabileceğini söylüyor.

Değişikliğin Meclis’te sağlanabilmesi için 367 milletvekilinin oyu gerekiyor. Meclis’te 316 sandalyesi bulunan AKP’nin en az 14 muhalefet milletvekilinin desteğini alması gerekecek. 40 sandalyesi olan MHP’den gelecek olası bir destek, mini Anayasa değişikliği paketinin sandığa taşınmasını sağlayabilecek.

330 oya ulaşılması halinde ise mini paket referanduma götürülecek ve “Meclis tıkandı çalışmıyor” denilerek halk desteği aranacak.

ulusalkanal.com.tr

mhp devlet bahçeli