ABD, PKK'nın düğmesine bastı! PKK eliyle yaptırılan eylemlerin amacı ortaya çıktı

Türk Silahlı Kuvvetleri ABD'nin bölge politikalarına direnince ABD de PKK kartını masaya sürdü. TSK'nın Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen "Kürt Koridoru"na engel olması ve açılımın bitmesinden sonra ABD PKK'nın düğmesine bastı. PKK eliyle yaptırılan eylemlerin amacı, Türkiye'nin koridora müdahalesini engellemek, açılımı devam ettirmek, Türkiye'nin bölge ile ilişkileri geliştirmesine set çekmek, bölgesel işbirliğine engel olmak, Türkiye'yi kontrol altına almak ve PKK'ya moral vermek.

ABD, PKK'nın düğmesine bastı! PKK eliyle yaptırılan eylemlerin amacı ortaya çıktı

Türk Silahlı Kuvvetleri "ABD-İsrail koridoru"na çomak soktu, Türkiye'de açılım bitti. Planları suya düşen Amerika, PKK kartını oynadı.

Aydınlık gazetesinin önemli görevlerde bulunan güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, TSK'nın ABD politikalarına direnmesi terör eylemlerini de beraberinde getirdi.

Habere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde PKK eliyle oluşturmak istediği koridora tavrını net olarak koydu. Böyle bir koridorun Türkiye'nin güvenliği için tehdit olduğu ve izin verilmeyeceği ilan edildi. TSK, Türkiye-Suriye sınırını kontrol altına alarak PKK ile PYD'nin işbirliğini kesti.

Türk ordusunun adımları ve kararlılığı dönüm noktası oldu. PKK, ABD gözetiminde Suriye ve Irak'ın Kuzey'inden Türkiye'ye silah yığınağı yapmaya başladı. Suriyeli muhaliflere gönderildiği iddia edilen ağır silahlar da PKK envanterine aktarıldı. Yüklü miktarda patlayıcı yığınağı yapıldı.

Türk ordusu bu kez PKK'ya yönelik operasyonların düğmesine bastı. Örgütün, başta Kandil, Zap, Avaşin, Basyan olmak üzere askeri ve lojistik üs olarak kullandığı bütün kamplar vuruldu. ABD de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin direncini kırmak için PKK'ya "saldır" talimatı verdi.

Güvenlik kaynaklarına göre ABD'nin amacı, Türkiye'nin Kürt koridoruna müdahalesini önlemek, açılıma cansuyu vermek, Türkiye'nin bölge ile ilişkilerini geliştirmesine engel olmak, bölgesel iş birliğine set çekmek, Türkiye'yi tekrar kontrol altına almak ve PKK'nın dağılan imajını toparlamak.

ulusalkanal.com.tr