Meclis'ten skandal açıklama

Meclis çatısı altında devrimleri "köpekleşme" olarak niteleyen Ömer Tuğrul İnançer'le ilgili Meclis Başkanlığı'ndan ilginç bir savunma geldi. Meclis İdari Teşkilatından yapılan açıklamada, İnançer'in Mevlana konusunda engin birikime sahip olduğu savunuldu, devrimlerle ilgili sözleri için ise "kendi şahsına ait değerlendirmedir" denildi.

Meclis'ten skandal açıklama

"Hamileyken sokakta gezilmez" Bu sözlerle uzun süre tartışılan Ömer Tuğrul İnançer şimdi de Meclis çatısı altında Harf Devrimine "köpekleşme" diyerek kriz yarattı. Ömer Tuğrul İnançer ile ilgili Meclis'ten yapılan açıklama ise daha çok tartışılacağa benziyor.

Meclis Başkanlığı'nın sessiz kaldığı skandalla ilgili Meclis İdari Teşkilatı'ndan açıklama yapıldı. İnançer'e en küçük tepki ya da uyarı içermeyen açıklamada, "harf devrimine saldırılması İnançer'in kendi şahsi değerlendirmesi" olarak yorumlandı.

Açıklamada, İnançer'in Hz. Mevlanayı anlamak konulu bir konferans vermek için gittiği ifade edildi. Ömer Tuğrul İnançer'in Mevlana konusunda geniş bilgiye ship olduğu ve beğeni topladığı öne sürüldü. Harf devrimine yönelik skandal sözleri içinse "kendi yorumdur" denildi.

ulusalkanal.com.tr