Kumpas mağdurları Almanya'da

Balyoz davasında bedel ödeyen isimler, Balyoz şehitleri Albay Murat Özenalp’in eşi Sema Özenalp, Tuğamiral Cem Aziz Çakmak’ın eşi Sevgi Çakmak, Balyoz sürecinde intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar Almanya’nın Stuttgart kentine geliyor.

Kumpas mağdurları Almanya'da

“Balyoz Cinayetleri, Adalet İçin Dik Duruş” adını taşıyan kahvaltılı söyleşinin sunumunu Ergenekon üyesi olmakla suçlanan Teğmen Mehmet Ali Çelebi ile Hasdal Askeri Cezaevinde evlenen Kezban Merey Çelebi yapacak.

Turkuaz Derneği Eş Başkanı Ahmet Gül’ün girişimleriyle, Stuttgart Atatürkçü Düşünce Derneği (SADD) ve Türk Akademisyenler Birliği (UTA) ile ortaklaşa gerçekleştirilecek buluşma 15 Kasım Pazar günü 10-14 saatleri arasında düzenleniyor. Wagrainstrasse 140 adresindeki Charisma Bootshaus salonlarındaki toplantıya ilişkin konuşan Turkuaz Derneği Başkanı Ahmet Gül “Davet ettiğimiz konuklar bu davalarda en fazla acı çekenler ve canı yananlardandır. Şüphesiz tarihe de bu böyle geçecek. Dolayısı ile bu söyleşili kahvaltımıza katılımın da geniş olmasını umuyoruz. Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları bu tarihi bir etkinliğe duyarsız kalmasınlar, gelsinler. Olan bitenleri birinci ağızdan dinleyecekler, canları en fazla yananlardan. Bu etkinliğe katılmak bir sorumluluktur. Bu insanlara "biz sizinleyiz. Sizinle dayanışma içerisindeyiz" dememiz şart. Çok katılımımızla moral verelim.” dedi.

Öte yandan Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz’a ilişkin verdiği hak ihlali kararını bu davadan yargılanan üç isimden biri olan Kurmay Albay Murat Özenalp görememişti. Murat Özenalp’in eşi Sema Özenalp, yaptığı açıklamada “Hep bu günün planlarını yapardık, bayramımızı çaldılar, affetmiyorum” dedi.

Sema Özenalp ”Kahramanlarımızı içeri aldılar. Onlar içeride, biz aileleri ve siz yurtseverlerimiz dışarıda çok mücadele verdik. Bu mücadeleyi başardık. Birçok arkadaşımızı dışarıya çıkardık. Ama bazılarına gücümüz yetmedi. Zamanımız kalmadı. Onlar bu düşürüldükleri duruma katlanamadılar. Sağlıklarından oldular ve terk ettiler, kötülükleri bırakıp gittiler. Bize bıraktılar. Biz tabi ki mücadeleye devam edeceğiz. Onlar burada” diye konuştu.

Balyoz’dan 16 yıl ceza alan Özenalp, Mamak Askeri Cezaevi’nde 26 Nisan’da ailesiyle yaptığı açık görüş sırasında beyin kanaması geçirerek kaldırıldığı GATA’da 5 gün sonra 1 Mayıs’ta hayatını kaybetmişti.

Balyoz davasında 18 yıl hapse çarptırılıp Hasdal Askeri Cezaevi’ne ve emekli edildikten sonra Silivri cezaevine gönderilen ve ardından kansere yakalanarak hayatını kaybeden Tuğamiral Cem Aziz Çakmak’ın eşi Sevgi Çakmak ise şunları söyledi:

“Cem’in sevdiklerinden ayrılışı 4 ayı geçti. O donanmada ‘kutup yıldızı’ diye anılıyordu. Ben onun eşi olmaktan hep onur duydum ve duyacağım tek tesellimiz onlara kumpas kuranların adaletli bir şekilde yargılanarak gerekli cezaların verilmesi olacak” dedi

Cem Aziz Çakmak cezaevinde rahatsızlanmıştı. Akciğer kanseri olduğu tespit edilen Çakmak’ın cezası 6 ay ertelenip tahliye edildi. Bir süre sonra da Balyoz Davası’nda Anayasa Mahkemesi’nin verdiği hak ihlali kararıyla tüm sanıklar tahliye edildi. Çakmak yeniden yapılan yargılamada beraat etti. Uzun süredir Ankara GATA’da tedavi gören Çakmak 3 Temmuz da ise hayatını kaybetmişti.

‘Balyoz’ sürecinde intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar

“Aslında bu dava Ali’nin tetiği çektiği 19 Aralık 2009′da bitti. O saatten sonra kimseyi inandırma imkânı kalmadı, diğer davalara da sirayet etti. Bizim haykırışlarımızdan sonra “acaba” soruları arttı. Davalar büyük bir hızla yürürken, İlhan Selçuk’u, Doğu Perinçek’i büyük güçle içeri alırken, Ali’den sonra hız kestiler”

“TSK kendi onurunu kurtarmak zorunda. Bundan sonra Ali için bir şey yaparlarsa, Türk Ordusu, Türk askerinin onuru için yapmış olurlar. Bize iade edilecek bir itibar yok. Bizim itibarımız, bir kurşunla yedi düvele aktarılmıştır. Biz itibarımızı koruduk, koruruz. Koruyacak olan TSK’dır. Naif diye bilinen denizcilerin onurunun ne olduğunu gösterdi Ali. Sıra eğer istiyorsa, paye çıkarıyora, TSK’mızdadır, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndadır. Bizim bir beklentimiz yok. Biz Ali’yi yaşattık, yaşatmaya devam edeceğiz. Hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. Kendileri takdir ederlese, yaparlar.” dedi

ulusalkanal.com.tr