Fahrizade suikastı sonrası Biden’dan ilk açıklama: ''İran'ın nükleer silahlara sahip olmasına izin veremeyiz''

Amerika Birleşik Devletleri’nde yeni başkan seçilen Joe Biden, İranlı bilim insanı Fahrizade suikastının ardından ilk kez konuştu. Biden "İran'ın nükleer silahlara sahip olmasına izin veremeyiz” dedi.

Fahrizade suikastı sonrası Biden’dan ilk açıklama: ''İran'ın nükleer silahlara sahip olmasına izin veremeyiz''

Amerika Birleşik Devletleri’nin yeni başkanı seçilen Joe Biden, Fahrizade suikastının İran ile ilişkilerin geleceğini nasıl etkileyeceği konusunda ilk kez değerlendirmede bulundu. Biden "İran'ın nükleer silahlara sahip olmasına izin veremeyiz” dedi.

Biden, mevcut Başkan Donald Trump’ın nükleer anlaşmadan çekilmesini eleştirdi. Joe Biden, "İran'ın nükleer silahlara sahip olmasına izin veremeyiz. Trump, daha sıkı bir taviz alacağını düşünerek anlaşmadan çekildi. Peki ne elde etti? Hiçbir şey… İran’ın nükleer malzemelere erişme imkanını artırdı” ifadelerini kullandı.

Fahrizade suikastının nükleer anlaşmayı zora sokup sokmadığına ilişkin soruya ise Biden, "Bunu söylemek zor" yanıtını verdi.

Joe Biden, dış politikada müttefikler ve uluslararası taraflarla ortak hareket etmenin önemine vurgu yaptı: "Bunlar zor meseleler. Yalnız başımıza aşamayız. Sadece İran ile değil, Rusya ve Çin ile ilişkilerimizde de daha büyük bir grubun parçası olmalıyız" diye konuştu.

amerika donald trump iran Biden nükleer silah fahrizade