Türkiye'ye yönelik kredi garantileri sınırlandırıldı

Alman hükümeti, Türkiye'ye yönelik ekonomik baskıyı artırmak için Hermes kredi ve yatırım garantilerine sınırlama getirdi. Sınırlamanın amacı Alman şirketlerinin Türkiye'de yatırım ve ticaret yapmasını önlemek

Türkiye'ye yönelik kredi garantileri sınırlandırıldı

Alman hükümeti, Türkiye'de faaliyet gösteren Alman firmalarına yönelik Hermes kredi ve yatırım garantilerini sınırlandırma kararı aldı.

Alman Haber Ajansı'nın hükümet kaynaklarına dayandırdığı habere göre Alman şirketlerine yönelik Hermes garantileri 1.5 milyar avro ile sınırlandırılacak.

Hermes kredi ve yatırım garantileri, Alman ihracat şirketlerini yabancı iş ortaklarının ödemeleri aksatması durumunda doğacak zarara karşı korumayı amaçlıyor.

Alman hükümetinin Hermes kredilerini sınırlandırmasındaki amaç Türkiye üzerindeki ekonomik baskıyı artırmak.

Alman Sanayi Birliği verilerine göre Türkiye'de yaklaşık 6 bin 800 Alman şirket faaliyet gösteriyor. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 37 milyar avro tutarında. Türkiye, Almanya'nın ihracat yaptığı ülkeler arasında 15'inci sırada yer alıyor.

Angela Merkel, Türkiye'de tutuklu Alman vatandaşları ile ilgili olarak Türkiye'nin üzerindeki ekonomik baskının artırılabileceği sinyalini vermişti. Türkiye ile ekonomik ilişkilerin zaten bir süredir sınırlandırıldığına dikkat çeken Merkel "Gerekirse bunu devam ettireceğiz" demişti.

ulusal.com.tr

türkiye almanya