Bölgesel ittifak bütünsel strateji

Kafkaslardan Balkanlara, Doğu Akdeniz'den Suriye'ye kadar tüm cephelerde Türkiye kararlı. Bölgedeki ABD kuşatmasını kıracak çözüm, bölgesel işbirliği çerçevesinde uygulanacak bütünsel bir strateji. Konu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündeminde. Azerbaycan'ın, Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlayacak bütünsel stratejinin anahtarını, Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek de sık sık dile getiriyor..

Bölgesel ittifak bütünsel strateji

Türkiye bir çok cephede mücadelede. Aktörler değişse de , tehdidin de mücadelenin de odağı ABD.

Doğu Akdeniz'de, Libya'da, Fırat'ın doğusunda-batısında, Kafkaslarda.... Bölge ABD-İsrail kuşatmasında. Türkiye'nin çoklu cephede verdiği kararlı mücadele bu hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da iki defa vurgulandı.

Türkiye sahada vekil devlerlerle karşı karşıya... Doğu Akdeniz'de Yunanistan, Fransa, Rum Yönetimi, Fırat'ın doğusunda ABD'nin kara gücü PKK, Kafkaslarda işgalci Paşinyan hükümeti... Ancak Türkiye asıl aktörün farkında. Ankara'nın bu konudaki mesajları oldukça açık..

Tespitleri ortaya koyan bir diğer isim de Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek. Dr. Doğu Perinçek, bölgedeki kuşatmaya dikkat çekerken, çözüm önerilerini de sıralıyor.

Vatan Partisi lideri, Türkiye'nin bölgede kuracağı ittifak birikimi ile oluşacak bütünsel bir stratejinin, kuşatmayı kıracak kuvvet olduğunu, sık sık vurguluyor.

ulusal.com.tr

abd suriye vatan partisi doğu akdeniz Doğu Perinçek Kafkaslar tayyip erdoğan balkanlar