Suriye ateşkesi BMGK'da

Rusya, Suriye ateşkesini içeren karar taslağını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sundu. Taslak bugün oylanacak. Öte yandan Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Astana’da yapılacak olan barış görüşmelerinin Cenevre’de sürmesi gerektiğini söyledi.

Suriye ateşkesi BMGK'da

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin, Suriye'deki ateşkes mutabakatını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sundu. Churkin, konseyden ülke genelinde yürürlüğe giren ateşkesi desteklemelerini isteyeceklerini ifade etti.

Güvenlik Konseyi, ateşkesi görüşmek için bugün toplanacak. Toplantında karar taslağı da oylanacak. Rusya'nın perşembe günü sunduğu karar taslağında Suriye'de, Rusya ve Türkiye'nin arabuluculuğuyla varılan ateşkes kararı ve kararın derhal uygulanmasının önemi vurgulanıyor.

Öte yandan, Astana'da yapılacak olan barış görüşmeleriyle ilgili Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'den bir açıklama geldi.

Daha önce Cenevre'de yapılan ancak hiçbir sonuca bağlanamayan görüşmelerin Türkiye, Rusya ve İran'ın anlaşmasıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılması kararlaştırılmıştı. Ancak Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini Astana’da başlayan görüşmelerin Cenevre’de sürmesi gerektiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da ateşkesle ilgili "Şimdiye kadar ateşkesi bozacak nitelikte bir ihlal olmadığını" belirtti.

ulusalkanal.com.tr

suriye BMGK