Bitlis'te teröristi annesi ikna etti

Bitlis’te İHA’ların yerini tespit ettiği terörist, filmlere konu olacak müthiş bir ikna operasyonuyla PKK’nın elinden kurtarıldı. Teröristin yeri annesine bildirildi. Anne, küçük oğluyla birlikte ormanlık alana giderek oğlunu ikna edip jandarmaya teslim etti. O anlar anbean kaydedildi.

Bitlis'te teröristi annesi ikna etti

Bitlis kırsalında 11 Ağustos'ta İHA ile yapılan hava keşfinde bir terörist tespit edildi.

Ormanlık alanda yalnız başına olan teröristin sağ ele geçirilmesi amacıyla keşif ve gözetleme bir süre daha sürdü. Teröristin kimliği belirlendi. Terörist D.A.'nın, örgütte bir kadın terörist ile duygusal ilişki yaşadığı, bu ilişkinin açığa çıkmasıyla kadın teröristin infaz edildiği öğrenildi. Kendisinin de 2 ay örgüt içerisinde alıkonulduğu tespit edildi.

Terörist D.A. ikna edilmeye çalışılırken, Erzurum'da yaşayan ailesi ile de irtibat kuruldu. Anne küçük oğlu ile birlikte Bitlis'e ulaştırıldı. Aile, D.A'nın bulunduğu alanın yakın bir noktasına götürüldü. Anne yaklaşık yarım saatlik görüşmesinin ardından D.A.'yı ikna ederek, ormanlık alandan 2 oğlu ile birlikte çıktı.

Terörist D.A., daha sonra güvenlik güçlerine teslim oldu. Annenin küçük oğlu ile ormanlık alana girmesi ve D.A.'yı ikna edip alandan ayrılması İHA'lar ile saniye saniye kaydedildi.

Oğlunu terör örgütünün elinden kurtardığı için mutlu olduğunu söyleyen anne, "Allah devletimize zeval vermesin. Böyle bir şeyi gerçekten beklemiyorduk. Devleti ve jandarmayı bugüne kadar hep yanlış tanıtmışlar bize. Bizi hep korkuttular ama bugünden itibaren artık her şey çok değişti" dedi.

ulusal.com.tr

pkk iha bitlis