Avukatlardan Yargıtay'a Perinçek çağrısı

“İşçi Partisi Doğu Perinçek'in AİHM'deki davaya katılmasına yasalar açısından bir engel yok” Hukukçuların üzerinde mutabık kaldıkları bu görüş Yargıtay'ın ve Adalet Bakanlığının sorumluluğuna işaret ediyor. Avukat Haluk Pekşen, Perinçek'e diplomatik kolaylıkların sağlamasını istedi. Avukat Şule Nazlıoğlu yasağın rahatlıkla Yargıtay tarafından kaldırılabileceğini belirtti.

Ceza Hukukçuları İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'in yurtıdışı yasağının kaldırılması önünde hiçbir engelin bulunmadığı görüşünde birleşiyor.

Avukat Haluk Pekşen, Yargıtay’ın sorumluluğuna dikkat çekti. Yasağın Yargıtayca kaldırmasını veya İşçi Partisi liderinin süreç içerisinde izinli sayması gerektiğini kaydetti.

Perinçek’e hükümet tarafından her türlü desteğin verilmesi gerektiğini belirten Pekşen diplomatik bir ehliyetin sağlanmasını istedi.

Avukat Şule Nazlıoğlu Erol, İnsan Hakları Sözleşmesinin 6’ıncı maddesindeki Adil yargılanma maddesini hatırlattı. Yargıtay’ın yurt dışı yasağını kaldırmasında bir engel olmadığını söyledi.

Davanın Türkiye açısından önemine vurgu yapan Erol, Perinçek’in mahkemede bulunması gerektiğini söyledi.

ulusalkana.com.tr