PKK/HDP ön savunmasını AYM'ye sundu

PKK’nın siyasi uzantısı HDP kapatma davasında ön savunmasını Anayasa Mahkemesi’ne sundu. Peki, bundan sonra yüksek mahkemede süreç nasıl işleyecek? Ayrıntıları haberimizde izleyelim.

PKK/HDP ön savunmasını AYM'ye sundu

Kapatma davasında ön savunma süreci tamamlandı, gözler Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na çevrildi.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’nde süreç devam ediyor. 843 sayfalık iddianamede, 451 partili hakkında siyasi yasak istendi.

HDP ile PKK'nın bağının ortaya konduğu iddianamede ön savunma için verilen 60 günlük ek süre 8 Kasım Pazartesi sona erecek. Süreç devam ederken, HDP 5 Kasım’da ön savunmasını yüksek mahkemeye sundu.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Peki bundan sonra yargılama için süreç nasıl işleyecek? Öncelikle Anayasa Mahkemesi, HDP’nin yazılı ön savunmasını Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletecek. Başsavcı Bekir Şahin de önümüzdeki haftalarda esas hakkındakini görüşünü yüksek mahkemeye sunacak.

KAPATMA İSTEMİNİ GENEL KURUL'DA 15 AYM ÜYESİ GÖRÜŞECEK

Bu sürecin ardından Anayasa Mahkemesi raportörü esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Rapor 15 Anayasa Mahkemesi üyesine dağıtılacak. Yüksek mahkeme başkanı Zühtü Arslan’ın belirleyeceği günde üyeler bir araya gelerek kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacak.

HDP hakkındaki kapatma davasını 15 kişiden oluşan Anayasa Mahkemesi heyeti karara bağlayacak. Karar için 3'te 2 oy çoğunluğu aranacak. Yani, 15 üyeden 10’unun evet oyu kullanması halinde HDP kapatılacak.

son dakika son dakika haberleri anayasa mahkemesi AYM son dakika hdp hdp Anayasa Mahkemesi yazılı savunma son dakika Anayasa Mahkemesi