TÜSAK'a karşı sanatçılar eylem yaptı

52 Sanat Kurumunun Kapatılmasını Ön Gören Yasa Tasarısına Karşı Sanatçılar 'TÜSAK Tuzağına Düşmeyeceğiz' Dediler

TÜSAK'a karşı sanatçılar eylem yaptı

Devlet Tiyatro, Devlet Opera ve Balesi ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüklerine bağlı 52 sanat kurumunun kapatılmasını ön gören yasa tasarısına karşı sanatçılar protesto eylemi yaptı. Haşim İşçan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen sanatçılar Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) kurulmasına yönelik yasa tasarısını protesto ettiler. Kültür Sanat Sen üyesi sanatçılar akşam saatlerinde Kültür Merkezi önünde toplanarak ' TÜSAK Tuzağına Düşmeyeceğiz', 'Karanlığa İnat Yaşasın Sanat', 'TÜSAK'a Hayır', 'Seyirci Uyuma Sanatına Sahip Çık' sloganlarıyla yasa tasarısını protesto ettiler.

Sanatçılar adına açıklamayı yapan Emre Akyurt, Ülkemizin bir kaos ortamı içerisine çekilmek istendiğini belirterek, ''Toplum üzerinde şiddet uygulanarak, özgürlükler kısıtlanarak, demokratik haklar ihlal edilerek, hatta bu baskıcı tutumla gencecik insanlarımızın çocuk yaşta yitip gittiği bir ortamda yaşamaktayız'' ifadelerini kullandı. Toplumun sanatın birleştirici ve aydınlatıcılığına en çok ihtiyaç duyduğu dönem de 52 sanat kurumunun yasa tasarısı ile kapatılmak istendiğini kaydeden Akyurt, ''Kültür Sanat Sen olarak sanata, sanatsevere ve halkımıza karşı girişilen bu darbeye hayır demek görevimizdir'' diye konuştu. Meslek kuruluşlarına, sendikalara ve alanın da uzman kişilere danışılmadan kapalı kapılar ardında hazırlanan TÜSAK tasarısına karşı çıktıklarını söyleyen Akyurt, Halkın duyarlılığına güvendiklerini dile getirdi.

Sanatçıların ağızlarını siyah bantla kapadıkları eylemde 'TÜSAK'a hayır', 'Farkında mısınız? Sanat Kurumları Kapatılıyor' yazılı dövizler de dikkat çekti.

Tasarıya karşı sanatçılar tarafından bugün başlatılan imza kampanyası 27 Mart'a kadar sürecek.

Haber: Merve Demirağ

Fotoğraf : Devrim Aşkın Karasoy

ulusalkanal.com.tr