Deniz Adalı yazdı: Arena'da gol yağmuru

Deniz Adalı yazdı: Arena'da gol yağmuru

Spor Toto Süper Lig 16.hafta maçında 30 puanla 3. sırada yer alan Galatasaray evinde 18 puanla ligin 11.sırasında yer alan Alanyaspor'u ağırladı. Ev sahibi takimda stada gelen taraftar sayisi 5-6 bin civarındaydı. Konuk takımın yaklaşık 100 seyircisi de stadtakı yerini aldı. Konuk taraftarların bulundugu tribündeki dev Türk bayrağı da gecenin alkışlanacak görüntülerinden biri oldu. Arena'da gol yağmurunun yaşandığı zorlu 90 dakika işte bu atmosferde başladı.

İLK YARI 3 GOL

Ev sahibi olmanın avantajını iyi kullanan Galatasaray maça baskılı başladı. Hızlı futbolcuları ile rakip kalede ani pozisyonlara giren Sarı-kırmızılılar 11 dakikada net bir gol fırsatı yakaladı. Sneijder'in ceza sahası içinde verdiği pasa plase vuran kaptan Selçuk kaleyi az farkla kaçırdı. Bu dakikalarda ev sahibi sık sık ceza sahasına yan ortaları denerken konuk takım ise uzun toplarla ileri cikmayı denedi. Üst üste yaşanan atakların ardından maçtaki ilk gol 31. dakikada serbest vuruştan geldi. Selçuk'un ceza sahasına yaptığı ortayı Nigel De Yong gole çevirdi. De Yong'un gol sonrası verdiği asker selamı da taraftarı iyice coşturdu. İki dakika sonra yine atağa kalkan ev sahibi takım Sneider'in ayağından az fakla ikinci golü kaçırdı. Gol sonrası toparlanmaya calışan Alanyaspor birkaç tehlikeli pozisyon yakaladı ancak bunları gole çeviremedi. Rakip kaleye atakları azaltan Galatasaray 39. dakikada hiç beklemedigi bir gol yedi. Orta sahadan hızlı bir çıkış yapan Alanyaspor 8 numaralı futbolcusu Sajad'ın kafa golüyle 38.dakikada beraberliği yakaladı. 1 dakika sonra ev sahibi takımın atağındaysa Yasin'in topu direkten döndü. Atakları sıklaştıran Galatasaray 45. dakikada Lamine Gassama'nın kendi kalesine attığı golle ilk yarı soyunma odasına 2-1'lik üstünlükle gitti.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

İkinci yarı Galatasaray teknik direktörü Rikerink, sakatlanan Selçuk'un yerine Hamit değişikligi ile oyuna başladı. Paslarla ilerleyen ev sahibi takım 51. dakikada ceza sahası önünde seri 3 pas yaptı. Topu bir anda önünde bulan sarı kırmızılı yıldız Wesley Sneijder harika bir aşırtma vuruş ile Alanyaspor kalecisini avladı.

MAÇTA HEYECAN ARTTI

3-1'den sonra kontrollü ancak atak futbolu bırakmayan Galatasaray 55. dakikada suskun golcüsü Eren Derdiyok'un ayağından 4. golü buldu. Defansı orta saha üzerinde kuran ev sahibi takım rakibine fazla pozisyon vermedi. Ender atak geliştirebilen konuk takım maçın 70. dakikasinda net bir pozisyon yakaladı. Ceza sahası içinde topu önünde bulan Sajad şutu kaleci Muslera'nın üzerine vurdu. Atakları bırakmayan Alanyaspor'un 72. dakikada da şutu direkten dönünce ev sahibi takım sahada top çevirmeye başladı. Bir anda topu önünde bulan josue takimini 4 farklı üstünlüğe taşıyan golü kaydetti. Maçın en şanssız ismi de Galatasarayın genç yıldızı Bruma'ydı. En az 4 defa kaleciyle karşı karşıya kalan Bruma aradığı golü bir türlü bulamadı. 89'da Alanyaspor'da ikinci sarıyı gören 20 numaralı Erhan Kartal, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. İlk yarıya göre daha heyecanlı geçen ikinci yarının sonuna hakem 2 dakikalik uzatma verdi. Toplam 6 golün atıldığı karşılaşmada 3 puanın sahibi olan Galatasaray ligdeki yerini korurken taraftarlarına da keyifli bir futbol izletti.

NOT: Galatasaray gibi bir takımın stadında, basın tribününde televizyon olmamasından duyduğumuz sıkıntı o kadar arttı ki artık yazma gereği duydum. Yetkililer, lütfen artık şu televizyon işini çözün.

Deniz Adalı

uusalkanal.com.tr