Genelkurmay'dan açıklama

İşçi Partisi, "Türk Ordusu'na kumpas" itirafları üzerine Genelkurmay Başkanlığı'na çağrı yaptı, TSK'dan yanıt niteliğinde açıklama geldi. Genelkurmay çağrıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri, hiçbir şekilde siyasi tartışmaların içerisinde yer almak istememektedir" denildi.

Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, cemaatin "Türk Ordusu'na kumpas" kurduğunu itiraf etti.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naci Beştepe, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i göreve çağırdı.

Genelkurmay'dan iki gün sonra İşçi Partisi'ne yanıt niteliğinde bir açıklama geldi. Genelkurmay, Türk Ordusu'nu hedef alan davalarda hukuka saygılı olduklarını belirtti.

"Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bazı emekli ve muvazzaf personeli ile ilgili olarak yürütülen soruşturma ve kovuşturma süreçlerinde, hukuka ve yargı bağımsızlığına saygı çerçevesinde hareket edilmesine büyük özen gösterilmiş, öncelikle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kurumsal kimliğinin olumsuz etkilenmemesi amaçlanmıştır."

Genelkurmay, "Türk Ordusunun her türlü siyasi düşünce ve oluşumun dışında olduğu"nu vurguladı.

"Türk Silahlı Kuvvetleri, hiçbir şekilde siyasi tartışmaların içerisinde yer almak istememektedir. Bununla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kurumsal kimliğini ve personelinin hukuki durumunu ilgilendiren konulardaki gelişmelerin hukuk devleti ve hakkaniyet ilkelerine bağlı kalınarak sonuçlandırılmasının yakından takip edilmesine devam edilecektir."

ulusalkanal.com.tr

genelkurmay yalçın akdoğan açıklama