160 kişi yakalandı

Bodrum'da, Yunanistan'a geçmek için hazırlık yapan Suriye ve Irak uyruklu 160 kişi yakalandı. Kaçak mültecilerin arasında, tekerlekli sandalyeli bir engelli ile çok sayıda çocuk vardı

160 kişi yakalandı

Bodrum'da, yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmek için hazırlık yapan Suriye ve Irak uyruklu 160 kişi, denize açılmak için hazırlık yaptıkları sırada yakalandı.

Aralarında tekerlekli sandalyeli bir engelli ile çok sayıda çocuğun da bulunduğu mülteciler denize açılmak istedikleri sırada gözaltına alındı.

Eşi ve oğlu ile 6 gün önce Irak'tan Türkiye'ye gelen Hendriyen Kadir, gazetecilere yaptığı açıklamada, kişi başı 2 ila 3 bin dolar verdiklerini söyledi. Iraklı mülteci, kaçak göç organizatörlerinin kendilerini deniz kenarına getirerek bıraktığını iddia etti.

Irak uyruklu Yakup Yusuf da tüm parasını insan tacirlerine kaptırdığını savunarak, "Organizatörlere ailece 6 bin dolar verdik ve bizi burada bıraktılar" dedi.

Öte yandan kaçak göçe aracılık ettiği ileri sürülen 4 kişi tutuklandı. Şüpheli 4 kişi, İzmir'den aldıkları 103 Suriyeli göçmeni Muğla'nın Bodrum ilçesine götürmeye çalıştıkları sırada gözaltına alınmıştı.

ulusalkanal.com.tr

suriye ırak bodrum yakalandı kaçak