IŞİD'liler yine sınırda

Kürt koridoruna askeri müdahale planları konuşulurken, Suriye sınırında hareketlilik arttı. Sınırın hem Suriye tarafında hem de Türkiye tarafında çalışmalar vardı. Türkiye'de askeri sevkiyat yapıldı, Suriye'de ise teröristler önlemler aldı. Hareketliliğin yoğunlaştığı noktalar Karkamış, Kilis ve Nusaybin ile bu merkezlerin Suriye tarafındaki noktaları oldu

IŞİD'liler yine sınıra geldi

Sınırın Suriye tarafında terör örgütlerinin önlemleri, Türkiye tarafında askeri sevkiyat vardı. Türkiye-Suriye sınırında gün boyu hareketli saatler yaşandı.

IŞİD, Türkiye'nin müdahalesine karşı kendini korumak için çalışmalarını hızlandırdı. Çalışmaların yoğunlaştığı bölge, Gaziantep'in Karkamış ilçesinin tam karşısında bulunan Cerbalus.

IŞİD militanları Cerablus ile Karkamış arasına mayın döşeyip hendek kazmaya başlamıştı. Bu çalışmalar bugün de sürdü. Kazılan hendek 200 metreye ulaştı.

Kırmızı bir pikapla sınıra giden IŞİD militanları, Türk askerinin mevzisinin karşısına mayın döşedi. Türk askeri, silahlı militanlar ile yaklaşık 10 metre mesafede göz göze geldi.

Bir başka çalışma da Mardin'in Nusaybin ilçesindeydi. Burada hendek kazan ise Türk askeri oldu. Sınırdan yasa dışı geçişleri önlemek için geçen hafta kazılmaya başlayan hendeğin uzunluğu 500 metreye ulaştı. Hendek 2 metre genişliğinde ve 3 metre derinliğinde.

ABD'nin oluşturmak istediği Kürt koridoruna müdahale olasılığı Türkiye'nin en önemli gündemlerinden biriyken, sınırdaki askeri yığınak artırıldı.

5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan çıkış yapan 32 tank, zırhlı personel taşıyıcılar ve askeri personeli taşıyan otobüsler, Kilis'e sevk edildi. Sevkiyat sırasında yoğun güvenlik önlemi alındı.

Askeri araçların, Suriye sınırındaki Elbeyli ilçesinde belirlenen noktalara konuşlandırılacağı ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

ışid ​Gaziantep mayın karkamış