Fitch'den Türkiye'yi de yakından ilgilendiren Brezilya kararı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Brezilya'nın kredi notunu "BBB"den "BBB-"e düşürdü. Kredi notu böylece "yatırım yapılabilir" en düşük seviyeye çekilen Brezilya'nın not görünümü ise "negatif"te bırakıldı.

Fitch'den Türkiye'yi de yakından ilgilendiren Brezilya kararı

3 yıl önce Türkiye'ye yatırım yapılabilir en düşük seviye olan BBB- notu veren FITCH, Brezilya'nın notunu, Türkiye'nin seviyesine BBB-'ye düşürdü. Brezilya'nın not görünümü de negatifte bırakıldı.

Geçen yıl Fitch Türkiye'nin, BBB- olan notunu teyid etmiş, görünümü ise durağana indirmişti. Görünümü negatife indirilen Brezilya'ya Fitch, sarı kart gösterdi ve "seni gözetim altına aldım" dedi. Bu karar aynı zamanda Ev ödevlerini yapmazsan bir kategori aşağısı olan BB+'ya, yani yatırım yapılamaz seviyesine indirebileceği anlamına geliyor.

Fitch'in resmi internet sitesinden açıkladığı, Brezilya ile ilgili not indirim kararına gerekçe olarak, düşen ekonomik büyümenin yanı sıra artan kamu borcu ve mali sıkıntılar gösterildi. Ayrıca, zorlu siyasi ortamın hükümetin yasama programına ilişkin ilerlemeyi yavaşlattığı belirtilen açıklamada, "negatif" not görünümünün söz konusu sorunların süreceği görüşünü yansıttığı kaydedildi.

Fitch'in kararı Türkiye'yi de yakından ilgilendiriyor. Çünkü kredi derecelendirme kuruluşu, Türkiye ile Brezilya'yı aynı katagoride tutuyor.

ulusalkanal.com.tr