Obama'dan IŞİD planı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama IŞİD ile mücadele stratejisini açıkladı. Obama'nın 4 aşamalı planına göre, ABD "IŞİD ile mücadele" adı altında Suriye'ye hava saldırısı düzenleyecek. Suriye halkına karşı çatışan terör gruplarına destek verecek. PKK silahlandırılacak, Barzani ve diğer Kürt gruplarının yakınlaşmaları sağlanacak. Bu stratejide Türkiye de Amerika'nın ileri karakolu olarak kullanılacak.

Obama'dan IŞİD planı

Amerika Başkanı Obama, IŞİD ile mücadele planını açıkladı. "IŞİD'e karşı mücadele" adı altında açıklanan stratejide Türkiye'ye biçilen rol ise Amerika'nın ileri karakolu olarak görev yapmak.

ABD Başkanı Obama, "IŞİD’in Irak ve Suriye’de peşine düşmenin zamanı geldi" dedi. Suriye'ye karşı çatışan terör gruplarına yapılan yardımların artırılacağını açıkladı.

Irak’a savaşmak için kara birlikleri göndermeyeceklerini yineleyen Obama, "Amerikanın ileri karakolu" anlamına gelen bölgesel koalisyona liderlik edeceklerini belirtti, "ABD Irak ordusuna danışmanlık yapması için 475 asker gönderecek" dedi. Koalisyonda yer alacak ülkelerin de adını vermedi.

Obama'nın açıkladığı stratejiye göre, 4 maddeli planın ilk aşamasında Irak’ta IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırısı düzenlenecek. Bu saydede IŞİD'i kendi istediği bölgeye yani Suriye sınırına sıkıştırmış olacak.

PKK' silahlandırılacak. Barzani ve diğer Kürt gruplarına eğitim, istihbarat ve teçhizat verilecek. Böylece, Barzani Irak merkezi hükümetine karşı güçlendirilecek. Nihai hedefte de PKK, Barzani, Goran, Talabani gibi grupların birliğinin sağlanması amaçlanıyor.

Bölgede istihbarat faaliyetleri arttırılacak. ABD ordusu Suriye'deki hedeflere de hava operasyonları düzenleyecek. Suriye’deki teröristlere yardımların arttırılması için de Kongre’den ek ödenek yasası çıkarılacak.

ulusalkanal.com.tr