İstanbul'da gergin bekleyiş sürüyor! Valilikten açıklama geldi

Edirne üzerinden sınırı aşıp Avrupa ülkelerine gitmek isteyen mültecilerin İstanbul Otogarı'ndaki bekleyişi sürüyor. Otobüs işletmeleri hala onlara bilet kesmiyor. Bu uzun ve umut dolu bekleyişe bizzat tanıklık ettik, onların hikayelerini dinledik.

İstanbul'da gergin bekleyiş sürüyor! Valilikten açıklama geldi

Elinde küçük bir simit, didikleyip duruyor Ahmet. Ailesi ile birlikte Suriye'den geldi Türkiye'ye. Ona doğru eğildiğimizde hiç düşünmeden uzatıyor elindeki bir parçacık simiti bize, bizi de aç sanıyor.

Bu kadının adı Revah. Revah 8 aylık hamile, yakında doğum yapacak.

Eşi Almanya'ya gitmeyi başarmış, Revah'da onun peşinden herşeyi göze alarak düşmüş yollara...

Yerde baygın bir halde yatan bu çocuk ise hasta. Kimse nesi olduğunu bilmiyor. Annesi başucunda durmadan gözyaşı döküyor. Onun için, "Hayatta kalan tek oğlum" diyor.

Çoğu yaklaşık 4 yıldır Türkiye'de. Dilimizi öğrenmişler. Kime mikrofon uzatsak, önce teşekkür ediyor, sonra da "Türkiye'de geçinmek zor. Bu yüzden Almanya'ya gitmek şart" diyor.

Geceyi otogarda geçiren göçmenler, perişan halde. Polis barikatları önünde, ellerinde Türk bayrakları ile AKP hükümetine sesleniyor, Edirne'ye gidişlerine izin verilmesini istiyor.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre otogarda bin 200 mülteci bulunuyor. Valilik mültecilerin aksine, Avrupa ülkelerinin onları kabul etmeyeceğini söylüyor.

Fırsat bulup İstanbul'dan Edirne'ye yürüyerek giden ancak jandarmanın otoyol gişelerinde durdurduğu Suriyeli mülteciler ise geceyi yol kenarındaki tarlalarda geçirdi. Mültecilerin TEM'deki bekleyişi sürüyor.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Suriyelilerin Avrupa'ya geçişine izin verilmeyeceğini ve 3 gün içinde tekrar yurt içindeki kamplara geri gönderileceklerini açıkladı.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusalkanal.com.tr

valilikten açıklama geldi