Türk lokantasında patlama

Katar'ın başkenti Doha'da bir Türk lokantasında patlama oldu. 9 kişi hayatını kaybetti, 32 kişi yaralandı. Katarlı yetkililer, patlamanın lokantadaki sanayi tipi tüp gazdan kaynaklanmış olabileceğini bildirdi. Türkiye'nin Katar Büyükelçiliği ölen veya yaralananlar arasında TÜrklerin olduğuna dair henüz ellerine ulaşmış bir bilgi bulunmadığını açıkladı.

Türk lokantasında patlama

Katar'ın başkenti Doha'da bir Türk lokantasında patlama yaşandı. Patlamada, 9 kişi öldü, 32 kişi yaralandı.

Türkiye'nin Katar Büyükelçiliğ, ölen veya yaralananlar arasında Türklerin olduğuna ilişkin henüz ellerine ulaşmış bir bilgi olmadığını açıkladı.

Katarlı yetkililer, Barış Yılmaz'a ait "Hala" adlı Türk lokantasındaki patlamaya lokantadaki sanayi tipi tüp gazdan kaynaklanmış olabileceğini belirtti. Türkiye'nin Katar Büyükelçisi ise, patlamanın lokantadaki tüplere gaz dolumu yapılmasının ardından gerçekleştiğini belirtti.

Sabah 10.15 sıralarında meydana gelen patlama sırasında lokanta kapalıydı ve içinde müşteri bulunmuyordu. Petrol isyasyonu yakınında bulunan lokantada patlama sonrası büyük hasar oluştu. Çevredeki araçlarda da maddi hasar meydana geldi.

Patlamanın nedenini araştıremak için bölgede inceleme başlatıldı. Katar başbakanı ve Türk büyükelçiliği yetkililerinin olay yerine geldiği bildirildi.

ulusalkanal.com.tr