PYD Sosyalist Enternasyonal'e üye oldu

PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Sosyal Demokrat Partilerin birlikteliğinden oluşan Sosyalist Enternasyonal'e "alt statü" üyesi olarak kabul edildi. Konuyu Sosyalist Enternasyonel Başkan Yardımcısı CHP'li Umut Oran açıkladı. Oran, "CHP'nin karşı görüşlerine rağmen PYD'nin özel koşullarda kabul edildiğini" söyledi.

PYD Sosyalist Enternasyonal'e üye oldu

Suriye'de Amerika'nın kara gücü görevini yapan PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Sosyal Demokrat Partilerin oluşturduğu Sosyalis Enternasyonel'e kabul edildi.

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı CHP'li Umut Oran, "CHP'nin her zemindeki karşı görüşlerine rağmen, PYD'nin Enternasyonal'e alt statü üyesi olarak oy hakkı olmaksızın ve özel koşulla kabul edildiğini" açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Oran, PYD'nin, iki yıldır üye olmak için beklediğini söyledi. Oran, "Bu süre boyunca CHP olarak bizler PYD'nin PKK terör örgütü ile ilişkili olduğuna dair Türkiye’deki geniş kaygı ve algı, Türk hükümetinin PYD'yi Suriye'de PKK'nın uzantısı olarak görüp sözlü olarak atıfta bulunması nedeniyle üyeliğine sürekli karşı çıktık" değerlendirmesini yaptı.

Oran "PYD'nin teröre bakışı ve PKK ile bir organik ilişkisi olup olmadığı konusunda şüpheleri" bulunduğunu söyledi, üyelik konusunda kendisinin karşı oy kullandığını dile getirdi.

ulusalkanal.com.tr

pyd