Almanya'dan Erdoğan açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da halka seslenmek istediğini açıkladı. Gabriel, resmi bir talep olduğunu ancak bu teklifi uygunsuz bulduklarını söyledi.

Almanya'dan Erdoğan açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da miting isteği "uygunsuz" bulundu.

Hamburg kentindeki G20 Liderler Zirvesi'ne katılacak Erdoğan'ın, buradaki Türk vatandaşlarına hitap etmek istemesi Türkiye ve Almanya arasında yeni bir gerilime neden oldu.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Erdoğan'ın gelecek hafta Almanya'daki Türklere hitap etmek için resmi talepte bulunduğunu açıkladı.

Alman haber ajansı DPA'nın aktardığına göre Gabriel, Erdoğan'ın bu talebini "uygunsuz" olarak niteledi.

Alman Bakan, "Erdoğan'ın G-20 Zirvesi dışında kamuoyu karşısına çıkması, iki ülke arasındaki tansiyon göz önünde bulundurulursa uygun olmaz" ifadelerini kullandı.

Sosyal Demokrat Parti'nin başbakan adayı Martin Schulz ise Erdoğan'ı muhalif ve gazetecileri cezaevine atmakla suçladı. Schulz, "Almanya'da etkinlik düzenlemesini istemiyorum" dedi.

Türk siyasetçilerin nisan ayındaki Anayasa referandumu öncesinde Almanya'da düzenlemek istediği etkinliklerin bazıları iptal edilmiş, etkinliklerin iptal etmesi Ankara tarafından sert bir dille eleştirmişti.

ulusal.com.tr

erdoğan almanya