Azerbaycan-Ermenistan sınırında gerilim devam ediyor: Ermenistan sivilleri hedef aldı

Ermenistan-Azerbaycan sınırında yine gerilim yaşandı. Ermenistan askerleri sivil yerleşim yerlerini hedef aldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Ermenistan faşist bir devlet" açıklamasında bulundu. Türkiye'den de yaşananlarla ilgili tepki geldi.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında gerilim devam ediyor: Ermenistan sivilleri hedef aldı

Ermenistan ordusu, sınırdaki Azerbaycan mevzilerine saldırı girişiminde bulundu, sivil yerleşim birimlerine ateş açtı.

Açıklama, Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapıldı. Buna göre, Ermeni güçler Tovuz ilindeki Azerbaycan mevzilerine saldırdı. Ermenistan ordusu Tovuz'un köylerini havan toplarıyla ateşe tuttu. Açıklamada siviller arasında can kaybının olmadığı bildirildi.

Bölgede çatışmaların sürdüğü, durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu kaydedildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, sivil yerleşim birimlerinin hedef alınması nedeniyle Ermenistan'ı "faşist devlet" olarak nitelendirdi.

Aliyev, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, "Ermenistan güçleri, bir santimetre Azerbaycan toprağına giremedi ve bunu hiçbir zaman başaramayacak." dedi.

Azerbaycan lideri, Türkiye'ye de verdiği destekler için teşekkür etti.

Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan da Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarına tepki geldi.

"Azerbaycan topraklarının işgal edildiği" vurgulanan açıklamada, "Ermenistan makamlarının akıllarını başlarına almaları ve Güney Kafkasya'da sorunların değil, çözümlerin parçası olmayı bir an önce öğrenmeleri lazımdır" denildi.

ulusal.com.tr

Azerbaycan Ermenistan