'Türkiye, S-400’ü almayı kabul ederek NATO’ya yüz çevirdi'

Türkiye ve Rusya, S-400'ler konusunda anlaştı. Füzeler için savunma bakanlarının imzası bekleniyor. Bataryalar ise Türkiye'de üretilecek.

'Türkiye, S-400’ü almayı kabul ederek NATO’ya yüz çevirdi'

Türkiye'nin, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alması kesinleşti. Artık iş savunma bakanlarının imzasına kaldı. Haber, rus ajansı İzvestiya'da yer aldı. Amerika merkezli Bloomberg de haberi sitesinden duyurdu.

Anlaşmaya göre, 4 adet S-400 füze savunma sistemi için 2 buçuk milyar dolar ödenecek. İki S-400 füze bataryası ise Türkiye'de üretilecek.

Ancak bu iddialar, ne Rusya ne de Türkiye hükümeti tarafından doğrulanmadı.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz'e de bu konu soruldu. Diriöz, "İlerleme var. Teknik görüşmeler olumlu yönde. Temaslar devam ediyor" dedi.

Türkiye'nin bu hamlesi bir ilk olma özelliği de taşıyor. 65 yıldır NATO üyesi olan Türkiye ilk kez birliğin dışında olan başka bir ülkeyi tercih etti. O ülke ise Rusya oldu.

Peki NATO sistemleri ile uyumlu olmayan S-400'ler nerede konuşlanacak. Bu konuyla ilgili net bir bilgi yok. Ancak yetkililer, S-400'lerin Türkiye'de kurulacağı yerler konusunda herhangi bir kısıtlamasının söz konusu olmadığını belirtti.

ulusal.com.tr

türkiye rusya s-400