İdris Baluken: Dağdaki herkesin inmesi gerek

Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, Türkiye'nin gündemine oturdu. Oturma eylemi başlatan ailelerin sayısı 40'a ulaştı. Gözü yaşlı analar, 1 Haziran çocuk gününe kadar eylemlerin süreceğinin sinyalini verdi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de "PKK çocuk kaçırmadı, gidenler devlet teröründen kaçtı" dedi. Baluken, dağdaki herkesin inmesi gerektiğini de savundu.

Diyarbakır'da çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin umutlu bekleyişi sürüyor.

Gözü yaşlı aileler 11 gündür Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapıyor. Eyleme katılan aile sayı her geçen gün artıyor. 3 ailenin başlattığı eylem, diğer ailelere de umut kaynağı oldu. Aile sayısı 40'ı buldu.

Kaçırılan çocuk sayısı henüz belli bile değil. İddialar çarpıcı 2 binin üzerinde kaçırılan çocuk olduğu belirtiliyor. Kimi 1 yıldır kimi de 14 gündür kayıp.

Dün BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile görüşen aileler, eylemlerinin 1 Haziran Çocuk gününe kadar süreceğinin mesajını verdi.

Ailelerin eylemi sürerken HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Baluken, PKK'nın çocuk kaçırmadığını öne sürdü.

Baluken, dağdaki herkesin inmesi gerektiğini belirtti

ulusalkanal.com.tr