İran: Dengeler değişebilir!

İran İçişleri Bakanı, Muhammed İbrahim önümüzdeki günlerde yapılması beklenen Irak-İran-Suriye buluşmasının bölgede dengeleri değiştireceğini söyledi. Gelişmeyi “Bölgede kutlu birliğin ilk adımı" olarak yorumlayan İbrahim, "İran kendisi için olduğu kadar bölge ülkelerinin de düşmanlara karşı güçlenmesini istiyor" dedi.

İran: Dengeler değişebilir!

İran, Irak ve Suriye teröre karşı atmaya başladığı birlik adımları bölgede heyecan yarattı.

İran İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim, İran, Irak ve Suriye arasında önceki günlerde yapılması kararlaştırılan terörizme karşı işbirliği anlaşması hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. İbrahim gelişmeyi "bölgede kutlu birliğin ilk adımı" olarak nitelendirdi. İranlı Bakan, bölgede bütün dengelerin değişmeye başladığını ve Suriye, İran, Irak görüşmesinin ardından Bağdat'ın da güçleneceğini söyledi.

Haftalık kamuoyu bilgilendirme toplantısında konuşan İbrahim, İran’ın kendi gücünün yanı sıra bölge ülkelerinin de düşmanlarına karşı güçlenmesini istediğini vurguladı.

Tahran’dan birlik vurgulu mesajlar gelirken bir diğer işbirliği mesajı da Irak Mesken bakanı Tarık El Heygani’den geldi. Iraklı Bakan, “ Irak ve İran iki kardeş ülkedir. Irak’ın yeniden yapılandırılmasında İran’da olmalıdır. İran ve Irak’ın ticari işbirlikleri daha da arttırılmalıdır” dedi.

ulusalkanal.com.tr