Dört ayrı kaza: 9 ölü, 36 yaralı

Konya, Diyarbakır, Karaman ve Bitlis'te meydana gelen trafik kazalarında 9 kişi hayatını kaybederken 36 kişi de yaralandı.

Dört ayrı kaza: 9 ölü, 36 yaralı

Hafif ticari araç TIR’a çarptı: 4 ölü

Konya'nın Yunak ilçesinde hafif ticari aracın TIR’a çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybetti.

Kaza, ilçeye bağlı Saray Mahallesi Dörtyol mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yunak’tan Ankara istikametine seyir halinde olan sürücüsünün ismi belirlenemeyen 06 ED 0857 plakalı hafif ticari araç, Konya’dan Ankara istikametine seyretmekte olan plakası ve sürücüsünün ismi alınamayan TIR’a çarptı. Kazada, hafif ticari araçta bulunan Sümeyye Balaban, Doğukan Efe Dursun ve Yalçın Dursun olay yerinde, ağır yaralanan Selami Balaban ise ambulansla Konya'ya sevk edilirken yolda hayatını kaybetti. Kazada hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri Hacı İzzet Baysal Yunak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazada ölenlerin yakınları ise Yunak'ta hastane önüne geldi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır’da tatil dönüşü trafik kazası: 2 ölü, 9 yaralı

Diyarbakır'da Ramazan Bayramı tatilinden dönen otomobil ile midibüsün çarpışması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 2'i ağır 9 kişi yaralandı.

Kaza, Diyarbakır-Elazığ karayolu 25’inci kilometrede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Elazığ’dan bayram tatilinden Diyarbakır’a dönen yolcuları taşıyan 23 AF 403 plakalı midibüs, karşı yönden Elazığ’a giden 23 BL 196 plakalı otomobille çarpıştı. Midibüs çarpmanın etkisiyle 50 metre sürüklenerek yolun kenarında durdu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi burada yaptı. Kazada, 2 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 2’si ağır 9 kişi yaralandı. Sağlık ekipleri tarafından alınan yaralılar Diyarbakır’daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öte yandan, kaza sırasında midibüsün arkasında bulunan ve otomobil parçalarının isabet ettiği 06 AE 9939 kamyonette de hasar oluştu.

Polis, bölgede çalışma yaparken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İki otomobil çarpıştı: 2 ölü, 6 yaralı

Karaman’ın Ayrancı ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 2'si ağır 6 kişi yaralandı.

Kaza, Ereğli Karaman Karayolu’nun 25. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ereğli'den Karaman yönüne seyir halinde olan Seyfettin Özdemir'in kullandığı 01 MP 264 plakalı otomobil karşı yönden gelen Hakan Topal idaresindeki 33 VPK 33 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, 01 MP 264 plakalı araç sürücüsü Seyfettin Özdemir ile diğer araçta bulunan Mithat Topal hayatını kaybederken, araçlarda bulunan Esra (10), Ömer Faruk (16) ve Hülya Özdemir (35) ile Hatice (47), Yağmur Özge (16) ve Hakan Topal (22) yaralandı. Yaralılardan araçta sıkışan Hakan Topal ise itfaiye görevlilerince bulunduğu yerden kurtarıldı. Yaralılar ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, durumu ağır olan Hülya Özdemir ve Yağmur Özge Topal yapılan ilk müdahalenin ardından Konya’ya sevk edildi.

Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de, olay yerine gelerek kaza hakkında bilgi aldı ve çevrede kazayı görerek etkilenen çocuklara şeker dağıttı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Düğün konvoyunda kaza: 1 ölü, 21 yaralı

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde, TIR ile düğün konvoyundaki araçların çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 21 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Feyyaz Sancı yönetimindeki 33 CBF 12 plakalı TIR ile ilçeye bağlı Aşağı Süphan Mahallesi’nden gelen Mehmet Talay ile Kiraz Öymen çiftinin düğün konvoyundaki otomobiller çarpıştı. Kazada, TIR sürücüsü Sancı olay yerinde hayatını kaybederken, aralarında damat Talay'ın da bulunduğu 21 kişi yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Adilcevaz, Ahlat, Tatvan ve Bitlis'teki hastanelere kaldırıldı.

TIR’ın yan yatması sonucu kapanan karayolu, ekiplerin çalışmasıyla tek şeritten ulaşıma açıldı. İHA