İşte ABD'nin Suriye'yi bölme planı! '4 bölge oluşacak'

ABD merkezli düşünce kuruluşu Rand Corporation, Suriye için bölünme senaryoları hazırladı. Kuruluşun "Suriye İçin Barış Planı" adı altında hazırladığı senaryoya göre, Suriye Esad bölgesi, IŞİD bölgesi, PYD bölgesi ve koalisyon bölgesi olmak üzere 4'e bölünecek.

İşte ABD'nin Suriye'yi bölme planı! '4 bölge oluşacak'

ABD merkezli düşünce kuruluşu Rand Corporation, "Suriye İçin Barış Planı" adı altında Suriye'ye yönelik bölünme senaryoları hazırladı.

Planda Suriye'de 4 bölge oluşturulması gerektiği belirtiliyor. Bölgelerden ilki Suriye hükümeti tarafından kontrol edilen "Esad bölgesi". Bu bölge Şam'ın güneyinden, Humus, Tartus ve Banyas'ı içine alıp ve Lazkiye'ye ve Türkiye sınırına kadar uzanıyor.

İkincisi Kürt Bölgesi. Bölücü Terör Örgütü PKK'nın uzantısı PYD'nin hakimiyetine verilmesi planlanan bu bölge Suriye'nin kuzeyini kapsıyor. Halep'in doğusundan Haseke ve Kamışlı'ya dek uzanan koridoru içeriyor.

Üçüncü bölge ise muhalefet güçleri tarafından kontrol edilen iki alan. Bu alanlardan birincisi ülkenin güneybatısındaki Deraa civarı, ikincisi ise İdlib merkezli alan. Bu alanların muhaliflerin kotrolüne verilmesi planlanıyor.

Dördüncü bölge de şu an IŞİD'in kontrolü altında olan Fırat vadisindeki Deyr-i Zor ve Rakka ile ülkenin merkezinde yer alan Palmira kenti. Dördüncü bölgenin IŞİD bölgeden çıkarıldıktan sonra uluslararası koalisyonun denetimine bırakılması planlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

abd