Danıştay cinayetinde FETÖ rolü

Danıştay saldırısında verilen cezalar Yargıtay tarafından onandı. Yargıç Mustafa Yücel Özbilgin’in katili Alparslan Arslan'a ağırlaştırılmış müebbet ve 72 yıl hapis cezası çarptırıldı. Davanın diğer sanıkları, Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır'a ise cinayete yardım ve cinayete teşebbüs suçlarından 39'ar yıl hapis cezası verildi.

Danıştay cinayetinde FETÖ rolü

Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, Danıştay cinayetinde yargılanan sanıklara verilen cezaları onadı.

Alparslan Arslan’ın 17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay İkinci Dairesi'ne düzenlediği silahlı saldırıda yargıç Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetmişti. Saldırıda dört Danıştay üyesi de yaralanmıştı.

Olayla ilgili iki farklı dava görüldü. Ankara 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi yargılamayı “tasarlayarak öldürme” ve “kamu görevlisini öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla yaptı. Davanın örgüt yönünden yani FETÖ açısından yargılaması ise İstanbul 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Ergenekon davasında yapıldı. İstanbul'daki Ergenekon kumpas davasında tüm sanıklar örgüt yönünden beraat etti. Danıştay saldırısının failleri ise Anayasa'yı ihlal suçlarından ceza aldı.

Ankara'daki davada ise yargıç Mustafa Yücel Özbilgin'in katili Alparslan Arslan'a ağırlaştırılmış müebbet ve 72 yıl hapis cezası verildi. Katile yardım eden Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır “kasten adam öldürmeye yardım” ve "öldürmeye teşebbüs" suçundan toplam 39 yıl 2'şer ay hapis cezası aldı.

Ankara'daki davada verilen kararların temyiz edilmesinin ardından dosya Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’ne geldi. Danıştay saldırısı davasında temyiz incelemesini tamamlayan Daire, sanıklara verilen cezaları onadı.

Davada, sanıkların FETÖ ile bağına dönük ceza verilmemişti. Vatan Partisi'nin hukukçu kurmayları ise katil Alparslan Aslan ve Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu ile İsmail Sağır'ın FETÖ talimatı doğrultusunda cinayeti işlediğini belirtmişti. Sanıklara bu yönden ceza verilmemesinin eksik aldığını ifade etmişti.

ulusal.com.tr

ankara fetö vatan partisi ceza danıştay