Başbakan Yardımcısı Canikli: Ülkücü ve sosyal demokrat olmak olumlu referans olarak kullanılıyor

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli katıldığı televizyon programında kamu'daki FETÖ temizliğine değindi. Canikli "Boşalan kadrolara yapılan yeni atamalarda ülkücü ve sosyal demokratlığın referans olarak kullanıldığını" belirtti.

Başbakan Yardımcısı Canikli: Ülkücü ve sosyal demokrat olmak olumlu referans olarak kullanılıyor

FETÖ'nün ana omurgasının, belinin kırıldığını dile getiren Canikli, sistematik olarak karar alma mekanizmalarının çalışmadığını, kurumlar arasında birbirleri ile bağlantılarının koptuğunu söyledi. Canikli, "Kendi aralarında bütün birimleri ile irtibatta olan, çalışan, dönen bir çark vardı. O çarkın dişlilerinin önemli bir bölümü kırıldı ve o çark dönmüyor şu anda" dedi.

Canikli, yeni personel atamalarında ve alımlarda siyasi görüş ayrımı yapılmadığını vurgulayarak, "Hatta şu anda gerçek anlamda ülkücü ve gerçek anlamda sosyal demokrat olmak bu alımlarda olumlu referans olarak kullanılıyor" ifadesini kullandı.

Herhangi bir cemaate mensubiyetin devlet görevlerinde eksi bir referans olup olmayacağının sorulması üzerine de Canikli, "Speküle edilecek açıklamalara gerek yok. Ama yaşadığımız bir tecrübe var. Toplumların tarihinde de bu tip hadiseler çok sık olmaz. Belki 300-500 yılda bir gelir. Bundan ders alınması gerekir" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

başbakan yardımcısı nurettin canikli