409 kişinin karantina süresi bitti, 21 kişi Kovid-19’u yendi

Yurt genelinde 409 kişini karantina süresi doldu. Yurttaşlar tahliye edilerek evlerine döndü. Koronavirüs mücadelesinde galip gelenler de tedavi gördükleri hastanelerden alkışlar eşliğinde taburcu edildi.

409 kişinin karantina süresi bitti, 21 kişi Kovid-19’u yendi

Karantina süresi dolan vatandaşlar evlerine gönderilirken kovid-19 mücadelesini kazananlar da bir bir taburcu ediliyor.

Ülkemizde kovid-19 tedbirleri kapsamında yurt dışından gelen vatandaşlarımız çeşitli noktalarda karantinaya alınıyor. Bu noktalardan biri de Tekirdağ’daki Çorlu Erkek Öğrenci Yurdu ve Süleymanpaşa öğrenci yurtları.

Yurt dışına eğitim için giden 360 öğrenci bu yurtlardan 14 gün boyunca karantina altına alındı. Karantina süresi dolan öğrencilerin sağlık durumunda sorun olmadığı belirtildi. 360 öğrenci evlerine gönderildi.

Karantina süresi dolan diğer kişiler ise Tır şoförleri. Ukrayna'dan Ro-Ro gemisiyle Zonguldak'a getirilip karantinaya alınan tır şoförlerinin de karantina süresi doldu. Gözetim altında tutulan 49 kişi, sağlık durumlarında herhangi bir sorun olmadığının kesinleşmesinin ardından evlerine uğurlandı.

Yurtlarda kalmaya devam edenler ise tahliye edilenleri pencereden izledi.

Karantina süresi bitenlerin yanı sıra yurdun dört bir yanında vatandaşlarımız kovid-19’u yenerek taburcu oldu.

Sivas Numune Hastanesi Çok Amaçlı Geriatri Merkezinde 19 hastanın tedavisi tamamlandı. Hastalar doktor ve hemşirelerinin alkışları eşliğinde taburcu edildi.

Samsun'un Bafra ilçesinde 2 hasta daha Kovid-19’u yenerek taburcu edildi. Vatandaşlarımız alkışlar eşliğinde hastaneden uğurlandı.

Uzun süredir göremedikleri ailelerine kavuştu.

ulusal.com.tr

koronavirüs karantina