Bahçeli'den 'koalisyon' açıklaması! Açık kapı bıraktı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Başkanlık Divanı toplantısı sonrası açıklamalar yaptı. AKP ile koalisyona açık kapı bırakan Bahçeli kırmızı çizgilerin aşılmaması durumunda bir koalisyona gidebileceklerini söyledi.

Bahçeli'den 'koalisyon' açıklaması! Açık kapı bıraktı!

MHP Genel BaşkanıDevlet Bahçeli, “Türkiye’yi hükümetsiz bırakmayız” dedi. Bir koalisyona katılmaları konusunda bu kez daha sıcak mesajlar verdi.

Dün yaklaşık 3 saat süren partisinin Başkanlık Divan toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, “Hükümeti kurmakla görevli kişiler, bize geldiklerine görüşürüz” diye konuştu.

“Öncelikle diğer partiler seçeneklerini tüketsinler” diyen Bahçeli, Türkiye’nin bir siyasi açmaza girmesine gönüllerinin razı olmayacağını söyledi. “Bütün seçenekler tüketildiğinde bize gelirlerse şartlarımız var” ifadesini kullandı.

Bahçeli koalisyon için şartlarını sıraladı. Buna göre, Cumhurbaşkanı’nın anayasal sınırlarına çekilmesi, Davutoğlu’nun kendine çeki düzen vermesi, 17-25 Aralık’ta yolsuzluğa bulaşanların yargılanması ve çözüm sürecinin tamamen bitmesi.

Bahçeli ancak şartlarının yerine gelmesi durumunda sorumluluk alacaklarının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Deniz Baykal görüşmesine de değinen Bahçeli, “Teamüllere aykırı. Ortada daha görevlendirme yapılmamışken böyle bir görüşme yapılması doğru değil. Ne konuştukları muamma. Bir netleşsin ona göre değerlendiririz” dedi.

ulusalkanal.com.tr

devlet bahçeli MHP genel başkanı koalisyon açıklaması